Logo of multiple cities around the world - Getsby

Travel Card: prepaid kaarten voor buitenlandse uitgaven

Bestel direct je Virtual Card

Prepaid betaalkaart voor vakantie

Voorkom gedoe met het wisselen van valuta, het verzilveren van reischeques of het opnemen van geld voor je vakantie. Laad simpelweg de Prepaid Travel Card op en gebruik deze als betaalkaart in het buitenland. De Getsby Prepaid Travel Card wordt wereldwijd geaccepteerd bij meer dan 36 miljoen winkels.

Klik hieronder voor meer informatie over onze virtuele betaalkaart.

Virtual Green Card

Virtual Green Card

 • Directe levering
 • Geen BKR-toetsing
 • Apple Pay & Google Pay
 • Card kosten € 3.99
 • Opwaarderen 3.0% (min € 2)
Lees meer
Virtual Black Card

Virtual Black Card

 • Directe levering
 • Geen BKR-toetsing
 • Apple Pay & Google Pay
 • Card kosten € 2.99 + 3.0%
 • 5 cards per dag
Lees meer

Wat zijn de voordelen van een travel cardJe kijkt er al weken naar uit. Hebt de dagen afgeteld. Eindelijk is die langverwachte en welverdiende vakantie aangebroken. Hoewel het heerlijk is om er even tussenuit te zijn, is reizen niet zonder nadelen. Je weg vinden in een nieuwe stad is moeilijk genoeg zonder zorgen om diefstal en zakkenrollers. Helaas worden nog altijd dagelijks honderdduizenden toeristen het slachtoffer van zakkenrollers.

Stel je voor dat het jou overkomt. Ben je al je creditcards en betaalpassen kwijt, en had je ook nog een flinke stapel contant geld? Dan is je droomvakantie in één ruk een nachtmerrie. Er zijn natuurlijk reisadviezen die je helpen dit soort situaties te voorkomen, zoals de helft van je geld en kaarten achterlaten in een hotelkluis, een noodvoorraad geld in een andere zak bewaren of alleen reischeques gebruiken. Maar wist je dat er ook een manier is om de stress van geld verliezen in het buitenland helemaal te vermijden?

Als je reisgeld op een Prepaid Travel Card zet is niet alles verloren. Zodra je realiseert dat de kaart weg is, kun je deze in de app van de uitgever bevriezen. Zo voorkom je dat iemand anders hem gebruikt en je geld overboekt naar een andere rekening. Als je een virtuele prepaid betaalkaart zoals de Getsby Black Card gebruikt, kun je snel nog een kaart bestellen die je meteen kunt gebruiken.

Oplaadbare prepaid kaarten hebben nog veel andere voordelen als het gaat om betalen in het buitenland. Met Getsby’s kaarten zijn je persoonlijke gegevens extra goed beschermd. Als je met een strak budget reist, kun je een vast bedrag op je prepaid betaalkaart laden en alleen uitgeven wat erop staat.

Laten we de Prepaid Travel Card verder onder de loep nemen en ontdekken hoe ze werken.

Wat is een Prepaid Travel Card?

Een Prepaid Travel Card – ook wel bekend als prepaid creditcard en kortweg Travel Card – is een oplaadbare betaalkaart waarop je vooraf geld zet. Dat geld kun je vervolgens met kaartbetalingen uitgeven of contant opnemen in het buitenland.

De Prepaid Travel Card werkt op dezelfde manier als een creditcard of betaalpas, alleen heb je geen kredietlimiet of bankrekening nodig. Je kunt alleen uitgeven wat je zelf vooraf op de kaart hebt gezet.

Lees verder voor meer informatie over prepaid betaalkaarten en de voordelen van betalen of pinnen in het buitenland met dit betaalmiddel.

Terug naar het begin ▴

Hoe werkt een Prepaid Travel Card in het buitenland?

Het gebruik van de Prepaid Travel Card lijkt veel op het gebruik van een reguliere betaalkaart. Als je geld op de kaart zet kun je dit doen met valuta van het land dat je bezoekt tegen de wisselkoers op het moment van opladen, of je kunt geld in euro’s erop zetten zodat de huidige wisselkoers wordt toegepast op het moment dat je betaalt of pint met de prepaid betaalkaart.

Reis je met een strak budget? Dan is het beste idee om een wisselkoers vast te leggen door de vreemde valuta meteen op de kaart te laden. Dan weet je precies hoeveel je uitgeeft. Heb je te weinig gebudgetteerd? Dan kun je altijd opnieuw geld op de kaart zetten vanuit het buitenland via je telefoon, sms, online of in een app. De meeste Travel Cards worden geleverd met een app waarmee je snel en gemakkelijk je saldo controleert en geld op de kaart zet.

hoe werkt een Travel Money CardJe kunt met de prepaid betaalkaart niet alleen geld opnemen bij geldautomaten met het symbool van je kaartuitgever (zoals Visa of Mastercard). Je kunt de prepaid virtuele betaalkaart ook gebruiken om aankopen te doen in winkels en restaurants over de hele wereld.

Ben je weer thuis en heb je nog geld over op je Travel Card? Dan kun je dit tegen een betaling terugstorten op je bankrekening. Ook kun je – mits er euro’s op de kaart staan – simpelweg betalingen verrichten met de kaart in Nederland.

Handige tip: Als je de Prepaid Travel Card in het buitenland gebruikt, krijg je vaak de keuze om in euro’s of in lokale valuta te betalen. Als je deze optie ziet, kies dan voor betalen in de lokale valuta. De wisselkoers kan namelijk hoog zijn.

Kost een prepaid betaalkaart gebruiken geld?

Wanneer je een prepaid betaalkaart gebruikt voor een aankoop in het buitenland dan worden meestal transactiekosten in rekening gebracht.

Houd er rekening mee dat veel geldautomaten in het buitenland ook kosten in rekening brengen voor het opnemen van contant geld.

Later lees je meer over transactiekosten en andere bijkomende kosten.

Welke soorten Prepaid Travel Cards zijn er?

Er zijn twee veelgebruikte soorten Prepaid Travel Cards:

 • Multi-valuta Travel Card – Bezoek je meer dan één land tijdens het reizen of wil je de prepaid betaalkaart op meerdere vakanties gebruiken? Kies dan een Travel Card met de optie om meerdere valuta erop te zetten. Je kunt een wisselkoers vastzetten wanneer je valuta laadt of deze later van euro’s naar een andere munt overboeken. Houd er rekening mee dat hoewel deze kaarten meerdere valuta’s kunnen bevatten, er extra opwaarderingskosten in rekening worden gebracht voor het overschrijden van het maximale bedrag dat op de kaart kan worden geladen.
 • Prepaid Travel Card met enkele valuta – Zoals de naam doet vermoeden kun je met dit type kaart slechts één andere valuta tegelijk opladen. Wanneer je geld op de kaart zet, wordt dit omgerekend tegen de wisselkoers die op die dag geldt. Bezoek je een enkel land of reis je door Europa en accepteert elk land op je route de euro? Dan is deze betaalkaart de beste keuze. Sommige aanbieders eisen wel dat je een minimumbedrag op de Travel Card laadt en mogelijk moet je een vergoeding betalen voor het terugboeken van overgebleven geld naar je bankrekening.

Terug naar het begin ▴

Hoe werkt de Getsby virtuele betaalkaart?

Getsby heeft twee soorten prepaid betaalkaarten. Beide betaalkaarten zijn virtueel en dus beter voor het milieu én de ruimte in je portemonnee.

De Virtual Green Card is een prepaid betaalkaart die drie jaar geldig is. Je kunt deze oplaadbare Travel Card aanvragen zonder dat er een BKR-check nodig is.

De Virtual Black Card is een wegwerpkaart die je één keer kunt opladen met maximaal € 500 per kaart. Ook deze kaart kun je aanvragen zonder dat er een controle bij BKR wordt uitgevoerd. Je kunt maximaal 50 van dit soort kaarten per maand bestellen. Daardoor is het mogelijk je geld over verschillende kaarten te spreiden.

Beide kaarten zijn gemakkelijk te gebruiken voor betalen en pinnen in het buitenland door ze toe te voegen aan je Apple Wallet of Google Wallet.

Waar wordt de Getsby virtuele betaalkaart geaccepteerd?

Je kunt de Getsby prepaid virtuele betaalkaart gebruiken bij meer dan 36 miljoen retailers die Mastercard accepteren.

 

prepaid travel kaart aanvragen

 

Hoeveel kost een Prepaid Travel Card?

Er zijn meerdere kosten om rekening mee te houden bij het gebruik van Prepaid Travel Cards. Hoeveel kosten dat zijn, hangt af van de uitgever van de kaart. De meest voorkomende kosten zijn:

 • Kosten voor aanvraag of aanschaf van de kaart zelf – vaak is dit een eenmalig bedrag bij het verkrijgen van de kaart of het openen van een account.
 • Transactiekosten voor pinnen in het buitenland – elke keer als je contant geld opneemt, betaal je een kleine toeslag.
 • Wisselkoers toeslag – een toeslag die je betaalt voor valuta omrekenen aan de hand van de huidige wisselkoers.
 • Kosten voor inactiviteit – sommige aanbieders brengen kosten in rekening als je de kaart een jaar of langer niet gebruikt.
 • Maandelijkse of jaarlijkse kosten – het kan zijn dat je kosten betaalt voor het hebben van de Travel Card.
 • Kosten voor het terugstorten van geld vanaf de Prepaid Travel Card – in de meeste gevallen betaal je een toeslag voor het terugstorten van geld op de kaart naar een betaalrekening.
 • Transactiekosten – algemene kosten die in rekening worden gebracht bij elke transactie.

Met de Getsby Green Card en de Getsby Black Card betaal je geen transactiekosten of terugboekingskosten. Net als bij veel andere Prepaid Travel Cards worden buitenlandse transactiekosten (FX-kosten) van twee procent in rekening gebracht, net als activeringskosten van € 2,99 of € 3,99 plus drie procent. Opnames van Green Card-geldautomaten kosten € 2 terwijl de opwaardeerkosten ook € 2 zijn. De maandelijkse kosten voor het hebben van de Green Card zijn slechts € 0.99 na de tweede maand. Bij de Black Card betaal je helemaal geen maandelijks bedrag.

 

Bestel direct een Virtual Card

Wat zijn de voordelen van een Prepaid Travel Card voor uitgaven in het buitenland?

Er zijn veel voordelen als het gaat om de Prepaid Travel Card voor betalen en pinnen in het buitenland:

 • Ben je een prepaid betaalkaart kwijt? Dan kun je deze gemakkelijk blokkeren, het geld overzetten naar een andere kaart en een vervangende prepaid betaalkaart bestellen.
 • De bijkomende kosten zijn doorgaans lager dan bij betaalpassen en creditcards.
 • Als je de prepaid betaalkaart oplaadt op een moment met een gunstige wisselkoers, dan kun je voordeliger op vakantie.
 • Prepaid betaalkaarten worden geaccepteerd over de hele wereld in miljoenen winkels, restaurants en meer.
 • Prepaid Travel Cards zijn praktischer en veiliger dan contant geld meedragen.
 • De criteria voor het aanvragen van de Travel Card zijn lang niet zo streng als die van een creditcard.
 • Je kunt gemakkelijker budgetteren omdat je precies weet hoeveel er op de kaart staat. Als het op is, kun je geen betalingen meer verrichten.
 • In de min staan is niet mogelijk, dus je kunt nooit meer uitgeven dan je hebt.
 • Je riskeert niet het kwijtraken van je pinpas of creditcard; deze kun je veilig achterlaten in je hotelkluis.

 

Bestel direct een Virtual Card

Wie heeft er baat bij gebruik van een Travel Card?

Prepaid Travel Cards zijn ideaal voor mensen die een negatieve BKR-registratie hebben. Er is geen kredietcontrole vereist voor de aanvraag van de prepaid betaalkaart.

Ook voor studenten die naar het buitenland reizen is de prepaid betaalkaart een goede optie. Je kunt je uitgaven goed in de gaten houden en leven op een budget.

Overweeg je de virtuele prepaid betaalkaart van Getsby aan te schaffen voor je volgende reis? Je komt in aanmerking zolang je tenminste 18 jaar oud bent en een Europees paspoort of visum hebt.

Terug naar het begin ▴

 

Conclusie

De Prepaid Travel Card is een betaalkaart waar je vooraf geld op laadt zodat je in het buitenland kaartbetalingen kunt doen zonder contant geld op te nemen. De betaalkaarten werken op dezelfde manier als een pinpas of creditcard. Je hebt alleen geen krediet of gekoppelde bankrekening, dus je kunt alleen uitgeven wat je vooraf op de kaart hebt geladen. Daardoor is het veel makkelijker om je aan een bepaald budget te houden.

Er zijn nog veel meer voordelen van Prepaid Travel Cards voor uitgaven in het buitenland. De belangrijkste is dat als je de kaart verliest je deze snel kunt blokkeren, geld kunt overboeken naar een andere kaart of direct een vervangende Travel Card kunt aanvragen. Met een virtuele kaart zoals de Getsby Black Card kun je een vervanging toevoegen aan je Apple- of Google-portemonnee en deze meteen gebruiken. Daarnaast zijn de kosten voor het gebruik van de Prepaid Travel Card vaak lager dan bij creditcards. Als je erin slaagt een goede wisselkoers vast te leggen op het moment van opladen dan kun je nog meer besparen. Betalen en pinnen in het buitenland wordt bovendien alleen maar makkelijker omdat de oplaadbare Travel Card op miljoenen plaatsen over de hele wereld wordt geaccepteerd.

 

Bestel direct een Virtual Card