Proefabonnementen zonder creditcard

prepaid kaart voor proef abonnementen

Bijgewerkt: 31/10/2023

Bestel direct een Virtual Card

Gratis proefversies zijn een uitstekende manier om iets te testen voordat je een abonnement echt afsluit. Misschien wil je een softwareprogramma proberen om te beslissen of het geschikt is voor je bedrijf op de lange termijn. Of een maaltijdbezorgservice aan huis om te kijken of het de moeite waard is om een abonnement te nemen.

Zoals met alles geldt: gratis proefversies zijn niet zonder risico. Bij de meeste diensten is het nodig dat je kaartgegevens invoert voordat je toegang krijgt. Dat is handig als je de aangeboden dienst wil blijven gebruiken omdat je dan direct toegang heeft. Het is wel belangrijk om te onthouden dat je de proefperiode binnen de opgegeven periode beëindigt als je besluit dat het niet voor jou is. Anders worden er vaak kosten in rekening gebracht en word je aangemeld voor een abonnement.

Zoals iedereen die wel eens te maken heeft gehad met ongewenste abonnementskosten weet, is dat nogal frustrerend. Het laatste dat je wil is een gratis demo die automatisch om wordt gezet in een betaald abonnement. Er is een manier om je daartegen te beschermen en te voorkomen dat je ongewenst kosten maakt, terwijl je toch de voordelen van gratis proefabonnementen geniet: gebruik een virtuele prepaid betaalkaart.

In dit artikel leggen we uit wat een prepaid virtuele betaalkaart is en wat de voordelen zijn van het gebruik van zo’n kaart voor gratis proefversies. We bespreken ook hoe je een prepaid betaalkaart gebruikt om je aan te melden voor proefabonnementen. Laten we beginnen!

Waarom moet je kaartgegevens toevoegen voor een proefabonnement?

De meeste mensen geloven dat bedrijven simpelweg proberen hun inkomsten te verhogen. Ze rekenen erop dat individuen vergeten abonnementen op te zeggen om dit te bereiken. Dat geldt misschien voor sommige bedrijven, maar de kans is groter dat bedrijven die betalingsgegevens om een andere reden vragen.

Waarom moet je kaartgegevens toevoegen voor een proefabonnementKlanten die per ongeluk een abonnement hebben moeten betalen en vergeten op te zeggen, overspoelen namelijk de klantenservicekanalen van een bedrijf uit frustratie. Dat veroorzaakt intern een probleem en zorgt voor reputatieschade. Daarom is het voor bedrijven voordeliger om klanten eraan te herinneren dat hun proefabonnement afloopt.

Waarom moet je dan je kaartgegevens toevoegen voor een gratis proefversie? Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven om betalingsgegevens vragen voordat ze gebruikers toegang geven tot een demo of proefabonnementen. Namelijk:

 • Feedback krijgen van consumenten: wanneer een gebruiker zich met zijn kaartgegevens aanmeldt voor een gratis proefperiode, moet hij een proces doorlopen om zich af te melden voor toekomstige betalingen. Dit biedt bedrijven de mogelijkheid om een feedbackformulier op te nemen waarin consumenten eventuele problemen die ze tijdens de proef zijn tegengekomen, kunnen aangeven. Die informatie is waardevol voor het bedrijf en de klanten, omdat het kan worden gebruikt om de gebruikerservaring te verbeteren.
 • Klantervaring stroomlijnen: Als je klanten aan het begin van een proefabonnement om betalingsgegevens vraagt, hoef je niets meer te doen als de klant besluit een abonnement te nemen.
 • Voorkomen dat gebruikers de dienst misbruiken: Zonder kaartgegevens kun je gemakkelijk aanmelden voor proefabonnementen en demo’s met verschillende namen en e-mailadressen. Dat leidt tot verlies voor het bedrijf omdat gebruikers het systeem gemakkelijk kunnen misbruiken door meerdere proefversies aan te vragen. Gebruikers verplichten om hun kaartgegevens in te voeren, vermindert het aantal dubbele accounts.
 • Minder belasting van servers: Veel potentiële klanten betekent meestal dat je iets goed doet. Maar bedrijven die online diensten aanbieden zijn afhankelijk van servers. Daardoor kun je in de problemen komen als te veel mensen zich tegelijk aanmelden voor een gratis proefversie. Al die nieuwe klanten kunnen servers overbelasten en zorgen dat systemen vertragen of zelfs kapot gaan. Het vragen om betalingsinformatie kan helpen dit te ondervangen. Het schrikt mensen af die de online service niet serieus nemen en maakt ruimte voor degenen die dat wel zijn.

Het is het vermelden waard dat er alternatieven zijn om accounts te verifiëren voor gratis proefversies. Zo kan een bedrijf een telefoonnummer afnemen en een code ter verificatie sturen. Kaartgegevens vragen is over het algemeen toch het meest logisch, omdat deze op lange termijn nuttiger zijn. Met name als een klant besluit door te gaan met het abonnement is dat praktisch; beide partijen hoeven geen verdere actie te ondernemen.

Kun je gratis proefabonnementen krijgen zonder creditcard?

Het wordt lastig om een gratis proefversie ergens van te vinden waarvoor je geen betaalgegevens hoeft in te vullen. Dat betekent niet dat je daarom maar geen proefabonnementen moet afsluiten. Je kunt je bovendien nog altijd aanmelden voor gratis proefversies als je geen creditcard hebt, of als je geen persoonlijke kaartgegevens wil afgeven. Je kunt in plaats daarvan namelijk een prepaid creditcard gebruiken.

Met Getsby prepaid virtuele betaalkaarten heb je toegang tot gratis proefversies (en meer) zonder dat je je persoonlijke bankgegevens hoeft te delen. Ze bieden meer controle omdat je zelf kiest hoeveel geld je op de kaart zet. Zodra het geld op de kaart is uitgegeven, kunnen er geen betalingen meer worden gedaan. Daardoor is het onmogelijk om met een negatief krediet te eindigen. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken dat er kosten in rekening worden gebracht wanneer een gratis proefperiode afloopt.

Besluit je door te gaan met het abonnement? Dan kun je het saldo op de kaart opwaarderen wanneer dat nodig is.

Aanmelden voor gratis proefversies met een prepaid virtuele betaalkaart is snel en eenvoudig. Wanneer je wordt gevraagd om kaartgegevens in te voeren, kies je gewoon de Mastercard-optie en voer je de gegevens van de virtuele kaart in op de plek van de reguliere betaalgegevens.

Virtual Green Card

Virtual Green Card

 • Direct geleverd
 • Geen BKR-check
 • Apple Pay & Google Pay
 • Card kosten € 3.99
 • Opwaardering: 3.0% (min € 2)
Lees meer
Virtual Black Card

Virtual Black Card

 • Direct geleverd
 • Geen BKR-check
 • Apple Pay & Google Pay
 • Card kosten € 2.99 + 3.0%
 • 5 cards per dag
Lees meer

Wat is een prepaid betaalkaart?

Een prepaid betaalkaart is een fysieke of virtuele kaart waar je geld op kunt zetten. Vervolgens kun je de kaart gebruiken om online of in een winkel te betalen of geld op te nemen. Sommige prepaid betaalpassen zijn beperkt in waar je ze kunt gebruiken. Een prepaid cadeaukaart wordt bijvoorbeeld alleen geaccepteerd voor online aankopen bij specifieke verkopers.

Getsby prepaidkaarten werken op dezelfde manier als reguliere Mastercard cards. Je bent dus niet beperkt in waar je ze kunt gebruiken. Het belangrijkste verschil is dat de Getsby kaart niet is gekoppeld aan een bankrekening. In plaats daarvan kies je een bedrag dat je op de kaart laadt. Je kunt dan alleen het geld uitgeven dat je erop hebt gezet. Dat betekent dat verkopers niet te veel in rekening kunnen brengen. Ook is niet mogelijk om rood te staan. Besluit je de prepaid betaalkaart te blijven gebruiken nadat je het geld uit hebt gegeven? Dan kun je deze opwaarderen, mits je voor een herlaadbare kaart hebt gekozen.

 

Waar kun je een prepaid betaalkaart gebruiken?

Er zijn genoeg plekken om je Getsby prepaid betaalkaart te gebruiken. Onze virtuele Mastercards kunnen worden gebruikt bij elke winkel die Mastercard als betaalmethode accepteert. Dit betekent dat je je virtuele Getsby-betaalpas online of in de winkel bij meer dan 36 miljoen retailers kunt gebruiken.

Terug naar het begin ▴

Soorten gratis proefabonnementen

Voor sommige gratis proefversies moet je specifiek toegang hebben tot een creditcard om aan te melden. Dat is een probleem als je geen creditcard hebt of die gegevens niet wil delen.

Met de Getsby prepaid Mastercard kun je je aanmelden voor gratis proefabonnementen zonder dat je een creditcard of zelfs een pinpas nodig hebt. Je kunt je met een Getsby-kaart aanmelden voor een dienst waar Mastercard als betaalmethode wordt geaccepteerd. Dat opent veel mogelijkheden voor proefabonnementen, van online streamingdiensten zoals Apple TV en Amazon Prime Video tot computersoftware zoals Adobe Photoshop.

 

Bestel direct een Virtual Card

 

Als het gaat om het uitproberen van producten en diensten, zijn er een paar verschillende soorten proefversies waarvoor je kunt aanmelden, waaronder:

 • Proefabonnementen met volledige toegang: krijg binnen een bepaalde tijd toegang tot alle functies van een product of dienst.
 • Proeven met beperkte toegang: krijg beperkte toegang tot een product of dienst tijdens een proefperiode. Doorgaans krijgt u toegang tot basisfuncties en moet u upgraden en betalen om volledige toegang te krijgen.
 • Opt-in gratis proefversies: een minder gebruikelijke versie, waarbij je geen kaartgegevens hoeft in te voeren om volledige toegang tot een product te krijgen.
 • Opt-out gratis proefabonnementen: dit model vereist dat je kaartgegevens invoert om toegang te krijgen tot de gratis proefversie. Als je besluit dat je het product niet wil, moet je zelf afmelden voor de gratis proefperiode. Anders word je aangemeld voor een abonnement en worden er kosten in rekening gebracht.

Er is ook het freemium-model, dat iets anders werkt dan een gratis proefversie. Gebruikers krijgen dan voor onbeperkte tijd toegang tot een gratis maar beperkte versie van een product of dienst. Bij het freemium-model hoeven gebruikers meestal geen kaartgegevens in te voeren, tenzij ze willen upgraden naar een versie met volledige toegang.

Waarom een prepaid betaalkaart gebruiken voor gratis proefversies?

Als je een Getsby prepaid betaalkaart gebruikt, kun je nog steeds genieten van alle voordelen van het uitproberen van een product of dienst. Er zijn alleen geen risico’s meer verbonden aan het uitgeven van je betaalgegevens. Laten we met dat gegeven in gedachten eens kijken naar de voordelen van het gebruik van prepaid creditcards voor gratis proefversies.

Meer privacy en veiligheid

Prepaidkaarten zijn niet gekoppeld aan uw bankrekening, waardoor je een extra beveiligingslaag krijgt. Dit is vooral gunstig omdat het je persoonlijke bankrekening beschermt tegen risico’s zoals datalekken. Het betekent ook dat je niet meer kunt uitgeven dan op de kaart staat, waardoor er minder ongeautoriseerde betalingen kunnen worden gedaan.

Als u een prepaid kaart gebruikt, worden je aankopen ook niet weergegeven op je bankafschriften. Daardoor profiteer je van meer privacy en anonimiteit bij het winkelen.

Veilige betalingen

Je kunt er bij een prepaid betaalkaart zeker van zijn dat je transacties veilig zijn. Betalingen met een Getsby prepaid betaalkaart worden geverifieerd met behulp van biometrische verificatie, 3D Secure voor Mastercard of het wachtwoord van je laptop of mobiele telefoon. Verder wordt tokenisatie gebruikt voor contactloze betalingen via Apple Pay en Google Pay. Dit betekent dat alleen de noodzakelijke informatie wordt gebruikt voor de transactie. Bovendien wordt het kaartnummer van je Getsby prepaidkaart omgezet in een Token-ID en is daarmee dus onvindbaar.

Beperk je uitgaven

Je bepaalt zelf hoeveel geld je iedere keer op de kaart laadt. Daardoor kun je strikte budgetten instellen en je daar gemakkelijk aan houden. Je kunt ook niet meer uitgeven dan op de kaart staat, waardoor prepaid betaalkaarten een goede keuze zijn als je je financiën en kredietwaardigheid wil beschermen.

Abonnementen bijhouden

Abonnementen bijhouden en beheren is gemakkelijk met een prepaid betaalkaart. Herlaadbare prepaid creditcards, zoals de Getsby Virtual Green Card, zijn een geweldige manier om je leven makkelijker te maken: je kunt al je lopende abonnementen vanaf één kaart gebruiken. Is je saldo op? Dan kun je gewoon opwaarderen wanneer het nodig is.

Een alternatief is om een wegwerp-prepaidkaart te gebruiken voor verschillende gratis proefversies. De Getsby Virtual Black-kaart blokkeert automatische incasso’s vanzelf als er onvoldoende saldo is, wat betekent dat er geen kosten in rekening kunnen worden gebracht zodra een proefperiode is afgelopen. Met dit type kaart kun je maximaal 5 kaarten per dag en maximaal 50 per maand gebruiken.

prepaid kaart voor proefabonnementen

 

 

Terug naar het begin ▴

Zo kun je aanmelden voor gratis proefversies zonder een creditcard of betaalpas

Als je geen creditcard of pinpas wil of kan gebruiken om toegang te krijgen tot een proefabonnement, kun je het beste een prepaid betaalkaart gebruiken. Dat geldt ook voor wanneer je geen persoonlijke bankgegevens wil afgeven.

Eenmaal opgewaardeerd met geld, kan een Getsby prepaidkaart op dezelfde manier worden gebruikt als een standaard betaalpas. Wanneer je klaar bent om je Getsby-kaart online te gebruiken voor gratis proefperiodes, kiest je de optie ‘Mastercard’ bij het invullen van je bankgegevens. Voer vervolgens het Mastercard nummer van de virtuele kaart, de vervaldatum en de 3-cijferige CVV in. Om de transactie af te ronden, klik je op ‘Betalen’ en voer je de ePIN in.

Samenvatting

Prepaid betaalkaarten zijn een uitstekend alternatief op creditcards en betaalpassen als je toegang wil tot gratis proefversies en proefabonnementen. Ze bieden niet alleen extra veiligheid omdat ze niet zijn gekoppeld aan een bankrekening. Ze verminderen ook het risico op ongewenste betalingen – een veelvoorkomend probleem bij gratis proefversies.

Getsby-prepaid betaalkaarten helpen je om te budgetteren en geld onder controle te houden, terwijl je ook de mogelijkheid krijgt om veilig te winkelen bij meer dan 36 miljoen verkopers wereldwijd. Je hoeft nooit meer gratis proefabonnementen te missen!