De voordelen van prepaid betaalkaarten

De voordelen van prepaid betaalkaarten

Bijgewerkt: 31/10/2023

Bestel direct een Virtual Card

Contant geld, creditcards en pinpassen zijn nog altijd de meest gebruikte betaalmethodes. Toch zie je dat dankzij de komst van het internet het gebruik van prepaid betaalkaarten en virtuele betaalkaarten toeneemt.

Wereldwijd wordt de markt van prepaid betaalpassen in 2019 geschat op 1.73 biljoen. Tegen 2030 is dit naar verwachting gegroeid naar 6.87 biljoen – een groei van 18% per jaar. De voordelen van prepaid betaalpassen verklaren dan ook deze snelle groei.

Prepaid betaalkaarten zijn handig omdat je nooit meer kunt uitgeven dan je erop zet. Ze worden veelal gebruikt door particulieren, maar ook steeds meer bedrijven geven de passen uit aan medewerkers omdat ze zo flexibel inzetbaar zijn.

Maar wat is een prepaid betaalkaart en waarom zijn ze zo populair? Laten we dat ontdekken.

Wat zijn de voordelen van prepaid betaalkaarten?

De prepaid betaalkaart heeft veel voordelen:

 • Je hoeft niet kredietwaardig te zijn voor de aanvraag.
 • Ze helpen je budgetteren.
 • Er is zowel een virtuele als fysieke versie van.
 • Ze zijn minder fraudegevoelig.
 • Je betaalt geen extra bedrag voor rood staan en opnemen.
 • Het is een veiligere betaalmethode dan contant.
 • Je kunt met sommige prepaid betaalpassen geld opnemen uit een pinautomaat.
 • Je bankafschriften zijn helder en overzichtelijk.
 • Je kunt er geld mee sturen en ontvangen.
 • Ze kunnen gebruikt worden als goedkope betaalmethode in het buitenland.
 • Je kunt ze gebruiken om te sparen.

Laten we verder inzoomen op deze voordelen.

Geen kredietcheck bij aanvraag

Bij het aanvragen van een creditcard word je onderworpen aan een vrij strenge kredietcheck. De aanbieder van de creditcard kijkt dan naar je financiële geschiedenis, zoals of je in het verleden geld hebt geleend, of je betalingen op tijd hebt gedaan en of je nog openstaande schulden hebt.

Op basis van al deze informatie wordt je kredietwaardigheid bepaald en krijg je een beoordeling. Zo wil de verstrekker inschatten of je betrouwbaar genoeg bent om geld te lenen. Met een slechte kredietwaardigheid wordt je doorgaans afgewezen als je een creditcard aanvraagt.

Met prepaid betaalkaarten leen je geen geld; het is een betaalkaart waar je geld op moet laden. Daarom wordt er bij de aanvraag geen kredietcheck gedaan en wordt je financiële geschiedenis niet meegenomen in de aanvraag.

Het enige dat je opgeeft is je naam en adres. Dat is voldoende om een prepaid creditcard te krijgen. Tenminste, mits je ouder dan 18 jaar bent. Om een ​​Getsby account te openen en toegang te krijgen tot onze virtuele kaarten, moet je tenminste 18 zijn en een inwoner zijn van de EER, het VK of de EFTA.

Helpen budgetteren

Aangezien je contant geld of geld vanaf een bankrekening zelf op je prepaid betaalpas zet, kun je er prima je uitgaven mee beperken en dus budgetteren.

Stel, je hebt een betaalrekening waarop al je inkomen binnenkomt. Het is dan soms moeilijk om bij te houden waar je geld aan uitgeeft. Het is ook verleidelijk om veel uit te geven op de dag dat je salaris binnenkomt. Met een prepaid betaalkaart kun je niet rood staan. Dat betekent dat je er een vast geldbedrag op kunt zetten om uit te geven. Als het saldo nul is, is je budget op. Zodra dat het geval is, kun je de prepaid betaalpas niet meer gebruiken tot je er opnieuw geld op zet.

Omdat je weet dat het bedrag op de kaart beperkt is, wordt je gedwongen bewuster te zijn van je uitgaven.

Je kunt de prepaid creditcard trouwens ook goed gebruiken om specifieke uitgaven te budgetteren. Je kunt bijvoorbeeld een automatische incasso instellen van je gewone betaalrekening naar je prepaid kaart. De prepaid betaalkaart kun je vervolgens gebruiken om rekeningen te betalen of boodschappen te doen. Wanneer het saldo nul is, moet je wachten tot de volgende maand om deze opnieuw te gebruiken.

Beschikbaar in virtuele en fysieke vorm

Er is de afgelopen jaren een golf van virtuele bankpassen geweest, en dat is begrijpelijk. De mogelijkheid om aankopen te doen zonder een fysieke kaart nodig te hebben, betekent dat je op elk moment transacties kunt uitvoeren.

De virtuele prepaid kaarten van Getsby kun je koppelen aan Apple Pay of Google Pay, zodat je gemakkelijk online en in de winkel kunt betalen.

Dat is vooral ook handig voor mensen die proberen hun impact op het milieu te beperken. De kaart heeft geen verpakking, er is geen plastic nodig om een fysieke kaart te produceren en er is geen CO2-uitstoot voor het bezorgen van de kaart.

 

Bestel direct een Virtual Card

 

Niet fraudegevoelig

Een van de vele risico’s van het online gebruik van creditcards en betaalpassen, is dat je gegevens in handen kunnen vallen van hackers. Zij kunnen je creditcardgegevens vervolgens gebruiken om bijvoorbeeld online aankopen te doen met jouw geld.

Virtuele prepaid betaalpassen verminderen dat risico omdat je er op elk moment slechts een bepaald bedrag op kunt zetten. Dat voorkomt dat fraudeurs toegang hebben tot je hele bankrekening. Ze kunnen dus ook maar beperkt aankopen doen als ze in het ergste geval de gegevens van je prepaid betaalkaart bemachtigen. Je spaarrekening is zo dus veilig.

Geen extra kosten

Met een normale betaalrekening kun je vaak tenminste een beetje rood staat. Dat betekent dat je saldo onder nul in de min gaat. Dat kan handig zijn in bepaalde gevallen, bijvoorbeeld als je een dringende aankoop moet doen. Het kan toch ook een aanzienlijk probleem veroorzaken.

Als u rood staat, betekent dit vaak dat de kaartaanbieder forse kosten in rekening brengt: de zogenaamde rekening-courantkosten. Dit komt doordat je geld uitgeeft dat je niet hebt en dat dus is ‘geleend’ van de bank. Hoe meer geld je leent en hoe langer het duurt voordat je het saldo aanzuivert tot nul, hoe hoger de kosten zijn.

Bekijk je afschriften maar eens goed en je zal misschien ontdekken dat je best wat hebt betaald voor je roodstand.

Prepaid betaalkaarten voorkomen dit omdat je er niet mee in de min kan. Heb je niet voldoende geld om een transactie uit te voeren? Dan wordt de kaart gewoon geweigerd. Zo geef je nooit te veel uit.

Veiliger dan contant geld

In de afgelopen twee decennia is er een grote druk geweest om dingen gemakkelijker te maken met kaartbetalingen en mobiele betalingen.

Dat is deels omdat het dragen van contant geld onhandig is. Je moet rommelen met bankbiljetten en kleingeld. Een andere belangrijke reden is echter dat het hebben van proppen contant geld het risico op verlies of diefstal vergroot.

Prepaid-betaalpassen sluiten dit probleem uit. Wordt je kaart gestolen of is hij kwijt? Dan kun je eenvoudig blokkeren en het geld er vanaf halen. Dit zorgt ervoor dat uw geld altijd veilig en beschermd is.

Je kunt geld opnemen bij een geldautomaat

Hoewel we een enorme beweging hebben gezien in de richting van digitale betalingen en transacties, zijn er gevallen waarin het noodzakelijk is om contant geld bij je te hebben.

Met sommige prepaid kaarten, zoals de Getsby Virtual Green Card, kun je als het nodig is nog steeds geld opnemen bij een geldautomaat. Ga gewoon naar een pinautomaat met een contactloos symbool. Houd er rekening mee dat veel opnames bij geldautomaten gratis zijn, maar niet allemaal.

Houdt bankafschriften overzichtelijk 

Van boodschappen doen tot rekeningen betalen en van een dagelijkse koffie tot maandelijkse abonnementen: we doen elke maand tientallen transacties. Als je dus naar je bankafschrift kijkt zie je misschien wel honderden tot duizenden transacties per maand.

Het overzicht houden van waar je geld heen gaat is daarom soms lastig. Een manier om dat bij te houden is door voor verschillende uitgavencategorieën een prepaid betaalpas te hebben.

Stel je hebt bijvoorbeeld een prepaid betaalpas die je gebruikt voor etentjes of eten bestellen. In plaats van dat die transacties er elke maand tussendoor glippen omdat je zoveel andere betalingen doet, zie je een enkele afschrijving naar de prepaid kaart van het vooraf bepaalde bedrag. Je weet dan dus exact wat je uitgeeft aan dinertjes en eten bestellen.

Kan worden gebruikt als goedkope betaalmethode op reis 

Card for leisure Nederlandse pinpassen kun je ook gewoon in het buitenland gebruiken. Helaas betaal je vaak wel extra om geld op te nemen op vakantie. Er zijn dan vaak ook nog transactiekosten bij en je betaalt voor het omrekenen van vreemde valuta. Daardoor kan geld uitgeven en opnemen op reis veel duurder uitvallen dan gedacht.

Met de Getsby Green en Black Cards betaal je geen transactiekosten of extra kosten voor het terugstorten van geld vanaf de prepaid betaalkaart. Ook betaal je met de Green Card slechts € 0,99 na de tweede maand en heeft de Black Card helemaal geen maandelijkse kosten. Dit zorgt ervoor dat je je zuurverdiende geld alleen hoeft te besteden aan het genieten van je mooie reis.

Kan gebruikt worden als spaarrekening

Sparen is niet eenvoudig. Het is nodig dat je je aan een budget houdt en geld direct op je spaarrekening zet als je salaris binnenkomt.

Dat klinkt misschien eenvoudig, maar in de praktijk is het lastig vol te houden. We hebben tenslotte allemaal rekeningen en uitgaven die we regelmatig moeten doen. Als het geld op je lopende rekening staat of goed toegankelijk is, wordt het uitgeven soms te makkelijk.

Daarom kan het gebruik van een prepaid betaalkaart als spaarrekening helpen om voor een doel te sparen. Of het nu gaat om een ​​verjaardagscadeau of een aanstaande reis: als het geld uit het zicht is, geef je het minder snel uit.

Debit Card bestellen

 

Veelgestelde vragen

Wat is een prepaid betaalkaart?

Een prepaid betaalkaart is een kaart waar je geld op kunt zetten. Zodra het kaartsaldo nul is, kun je de prepaid kaart niet meer gebruiken om transacties te doen tot je er weer geld op zet.

Prepaid betaalkaarten of prepaid creditcards kun je gebruiken voor online transacties en betalingen in een winkel. Zo kun je de transactiegeschiedenis goed gescheiden houden van je gewone betaalrekening. Ook kun je in tegenstelling tot bij traditionele betaalkaarten en creditcards niet rood staan of geld lenen. Dat zorgt ervoor dat je alleen uitgeeft wat er op de kaart staat.

Hoe kan je geld toevoegen aan een prepaid betaalkaart?

Je saldo opladen doe je door in te loggen in een online account. Voer eenvoudig het bedrag in dat je wil toevoegen en de creditcard- of betaalkaart gegevens waar het geld vandaan moet komen. Vergeet niet dat je tot € 500 per keer kunt toevoegen en tot € 1.000 per dag.

Zijn prepaid betaalkaarten geschikt voor mij?

Virtuele prepaid betaalkaarten zijn geweldig voor elk individu of bedrijf dat zijn bestedingspatroon bewuster wil volgen, zijn ecologische voetafdruk wil verkleinen en alle voordelen van een debitkaart wil hebben zonder zijn betaalrekening te gebruiken.

Zoals vermeld in dit artikel, hebben prepaid betaalkaarten een breed scala aan toepassingen. Ben je ouder dan 18 en heb je een adres? Dan kun je de prepaid betaalpas aanvragen.

 

Bestel direct een Virtual Card