Maak
Betalen
CO2 neutraal

Getsby draagt bij aan de duurzame ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties en de doelstelling van Priceless Planet Coalition van Mastercard

Duurzaamheid en betaalkaarten

Iedereen kent de plastic betaalkaart. Maar wist je dat de gemiddelde CO2 footprint 150 gr bedraagt voor zo’n kaart? Er komt namelijk CO2 vrij bij de productie van de kaarten en de verzending naar de kaarthouders. Daarnaast komen deze kaarten terecht bij het restafval als ze verlopen zijn. Om dit probleem op te lossen levert Getsby alleen Virtual Cards. Hierdoor komt er geen CO2 vrij bij de productie en transport. Dit maakt het gebruik van virtual cards een stuk duurzamer dan plastic kaarten. Deze CO2-reductie geldt voor al onze Virtual Cards, echter houdt het hier niet op.

Sustainable Virtual Mastercard Card - Duurzaamheid

Eden Reforestation Projects

Naast de CO2-reductie die gekoppeld is aan het product, koppelen we het gebruik van de Virtual Cards aan duurzaamheid. Dit doen we door een samenwerking met Eden Reforestation Projects. Deze organisatie werkt wereldwijd aan herbebossingsprojecten. Samen met de lokale bevolking planten ze jaarlijks miljoenen bomen en creëren ze werkt. Maak je gebruik van de Virtual Green Card? Dan doneert Getsby 0,2% van het bedrag dat jij besteedt met de card. Dit komt overeen met 1 geplante boom 🌳 per € 100 die je uitgeeft.

Project Indonesië
Project Kenia        
Eden Projects

Mastercard Priceless Planet Coalition

In toenemende mate komen wereldwijd steeds meer bossen in gevaar door toedoen van mensen. Mastercard heeft met haar Priceless Planet Coalition als doel om 100 miljoen bomen te planten voor 2025. Het project is ingericht om deze dreiging te bestrijden door herbebossingsprojecten te steunen op locaties waar de impact het grootst is. Het aanplanten van nieuwe bossen heeft positieve effecten op het klimaat en gemeenschaps- en biodiversiteit.

Priceless coalition - Duurzaamheid