email info@getsby.com
Virtuele prepaid creditcard mastercard

Prepaid creditcard

Wil je een prepaid credit card aanvragen? Open dan binnen enkele minuten een gratis account zonder inkomenseis.

Bestel direct een prepaid card

De zoektocht naar de beste prepaid creditcard is de afgelopen jaren sterk gestegen. Dit heeft te maken met het feit dat we steeds meer online aankopen doen en gebruik maken van apps. Wil je een prepaid creditcard kopen? Dan zijn de prepaid Mastercard Cards van Getsby een ideale oplossing.

Er vindt namelijk geen BKR-toetsing plaats en er is geen minimale inkomenseis nodig zoals bij een reguliere creditcard. Daarnaast ontvang je de virtual cards binnen 2 minuten, dus kun je snel gebruik maken van de kaart.

De Getsby
Prepaid Mastercard Cards

Virtual Green Card

Virtual Green Card

 • Her-opwaardeerbaar
 • Voor elke uitgegeven € 100 wordt er een boom 🌳 geplant
 • Geldigheid van 3 jaar
 • Wereldwijd geaccepteerd
 • Eerste 2 maanden gratis
Lees meer
Virtual Black Card

Virtual Black Card

 • Eenmalig op te waarderen
 • Bescherm je online privacy
 • Maximaal 25 prepaid cards per maand
 • binnen 2 minuten geleverd per email
 • Tot € 500 saldo per card
Lees meer

Wat is een prepaid creditcard?

Een prepaid creditcard is de term die vaak op vergelijkingssites wordt gebruikt omdat mensen hiernaar zoeken. Echter als we kijken naar het aanbod vanuit Mastercard of Visa, dan wordt het product Prepaid creditcard niet aangeboden.

De juiste term voor prepaid creditcard is, prepaid debit card of prepaid Mastercard card. Bij het gebruik van een prepaid card dien je namelijk altijd vooraf geld te storten in je account voordat je dit kunt besteden. Dit natuurlijk in tegenstelling tot een creditcard waarbij je een krediet verstrekt krijgt dat je kunt besteden.

 

Waarom dan ‘prepaid creditcard’?

Om te begrijpen waarom mensen naar een prepaid creditcard zoeken, kunnen we het beste kijken naar de term ‘creditcard’.

In Nederland maken mensen gebruiken van een Maestro of V-Pay betaalkaart. Hierin wijken we af van vele landen wereldwijd die gebruik maken van een Debit Mastercard Card or Visa Debit Card als bankpas.

Nederlanders hebben daardoor een sterke associatie bij creditcards met Mastercard en Visa. Het gevolg is dus elke Mastercard of Visa betaalkaart wordt gezien als een creditcard.

Bij de introductie van prepaid Mastercard Cards in Nederland werd dan ook snel de link gelegd met prepaid creditcards. Echter zul je deze term bij buitenlandse website zelden tot nooit tegenkomen.

 

Prepaid creditcard vs prepaid debit card

Zoals eerder aangegeven zijn prepaid creditcards dus in werkelijkheid prepaid debit cards van Mastercard of Visa. Je hebt hier verschillende varianten in, namelijk herlaadbare prepaid cards en eenmalige of wegwerp prepaid cards.

Een herlaadbare prepaid kaart is handig als je geen creditcard hebt en regelmatig online aankopen doet. Ga je graag op reis, dan is het een ideale back-up of als travel card. Je blijft dan steeds dezelfde betaalkaart gebruiken, wat natuurlijk superhandig is.

Eenmalige prepaid kaarten zijn bedoeld voor mensen die frequent online aankopen doen of proefabonnementen afsluiten. Hierbij kun je voor elke nieuwe transactie een nieuwe card gebruiken, zodat je privacy beschermd blijft doordat de echte betaalgegevens nooit gebruikt worden.

 

Een prepaid Mastercard Card aanvragen – hoe werkt dat?

Het voordeel van een prepaid Mastercard Card boven een creditcard, is dat de aanvraag relatief eenvoudig is. Bij de aanvraag van een creditcard vindt er altijd een BKR-toetsing plaats en is er een inkomenseis.

De verstrekker van de creditcard wil immers weten tot welke mate zij je een krediet kunnen geven. Daarbij is een aantoonbaar vast inkomen absoluut een pré om te kunnen voldoen. Doorgaans ligt het gewenste minimum inkomen rond de € 1.100 per maand.

Bij het aanvragen van een prepaid Mastercard Card wordt er geen BKR-toetsing gedaan en is er geen inkomenseis. Dit is namelijk niet nodig omdat je enkel gebruik kan maken van saldo dat is toegevoegd aan je account.

Je kunt dus heel gemakkelijk een prepaid betaalkaart kopen. Dit is natuurlijk een uitkomst voor studenten of mensen die geen creditcard willen of kunnen krijgen.

 

Wat zijn de voordelen van een prepaid Mastercard Card?

Het gebruik van een prepaid card is vergelijkbaar met een reguliere creditcard. Je kunt namelijk wereldwijd op ruim 36 miljoen locaties betalen met de card.

Daarnaast bieden prepaid cards nog meer voordelen, namelijk:

 • Roodstand is niet mogelijk, je kunt alleen uitgeven wat er aan saldo beschikbaar is.
 • Je echte bankgegevens worden niet gedeeld met acceptanten waardoor je veilig bent bij datalekken.
 • Ze bieden een mogelijkheid om te budgetteren, zodat je niet te veel geld uitgeeft.
 • Online aankopen zijn beschermd dankzij de mogelijkheid tot chargebacks.
 • Ze zijn eenvoudig te gebruiken voor hotel reserveringen of autoverhuur.

Zijn er dan alleen maar voordelen bij prepaid Mastercard cards? We zouden uiteraard graag zeggen dat dit klopt. Echter is er één nadeel, en dat is dat het geld kost. Gelukkig zijn de kosten zeer beperkt, helemaal als je deze vergelijkt met boeterentes bij roodstand op je creditcard.

Daarnaast is de minimale leeftijd voor het aanvragen van een prepaid Mastercard Card is 18 jaar. Ben je jonger dan 18, dan moet je helaas nog even wachten.

 

Hoe werkt een prepaid card van Getsby?

Een Getsby prepaid card werkt net even anders dan een normale creditcard.

BetaalmethodesNa een snelle account registratie kun je kiezen uit de Virtual Black Card of Virtual Green Card. Hierbij selecteer je het saldo dat je direct nodig hebt op de prepaid Mastercard Card. Kies je een Green Card, dan kun je naderhand weer opladen met extra saldo via een uniek IBAN met je bankrekening.

Dit is niet mogelijk bij Black Cards, aangezien dit wegwerpkaarten zijn. Je kunt in de checkout afrekenen met diverse betaalmethodes, waaronder iDeal of bankoverboeking.

Na verwerking van de betaling ontvang je binnen 2 minuten een email met daarin je 8-cijferige token. Bij de activering van je 1e prepaid Mastercard Card dien je je eenmalig te verifiëren. Elke volgende virtual card kan binnen een paar seconden geactiveerd worden.

Na verificatie vind je de kaartgegevens in je in card account onder de “kaart” tab. Op de achterzijde van de kaart staan het 16-cijferige kaartnummer, de 3-cijferige CVV en vervaldatum die je moet gebruiken voor online aankopen.

 

Kan ik met deze prepaid Mastercard Card ook in de winkel betalen?

Apple Pay - prepaid creditcardHet unieke aan de virtuele prepaid kaarten van Getsby is dat ze toe te voegen zijn aan Apple Pay of Google Pay. Hierdoor is contactloos betalen mogelijk met onze virtual cards op fysieke winkels.

Zit je in het buitenland, en heb je snel een prepaid card nodig, dan zijn de virtuele kaarten van Getsby enorm handig! Lees hier hoe eenvoudig je je prepaid card kunt toevoegen aan Apple Pay of Google Pay.