Logo of multiple cities around the world - Getsby

Zo kun je een hotel boeken zonder creditcard

Bestel direct een Virtual Card

 

Of het nu voor een luxueuze vakantie, bedrijfsreis, familieaangelegenheid of andere reden is: de kans is groot dat je in ieder geval een paar keer in je leven in een hotel verblijft. De volgende keer dat een hotel boekt, zul je erachter komen dat er soms van je verwacht wordt dat je betaalt met een creditcard.

Met de komst van online reisagenten en booking websites van derden zoals Booking.com, Expedia of Trivago is het makkelijker dan ooit om een hotel te boeken zonder een creditcard, maar sommige mensen blijven koppig. Toch zul je met zoveel verschillende accommodaties zonder problemen een plek vinden waar je op andere manieren kunt betalen.

 

Bestel direct een Virtual Card

 

Dus welke alternatieven van de creditcard zijn er om een hotel te boeken? Zijn sommige opties beter dan andere? En waarom kun je bij sommige hotels alleen met de creditcard betalen?

We gaan al deze vragen voor je beantwoorden terwijl we ons verdiepen in de mogelijkheden om een hotel te boeken zonder een creditcard.

Kan je een hotel boeken zonder creditcard?

Ja, bij veel hotels kun je een kamer boeken zonder een creditcard. Dat neemt echter niet weg dat het bij sommige hotels nog altijd niet kan – met name bij grote, internationale ketens. Als je een hotel gaat boeken zonder een creditcard kun je een betaalpas gebruiken, maar ook cash, een PayPal-betaling doen of een prepaid creditcard gebruiken om een kamer te reserveren.

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je niet met een creditcard een hotel zou willen boeken. Een veelgehoorde reden is het simpele feit dat niet iedereen er eentje heeft. Sommige mensen maken zich zorgen over de veiligheid van het gebruiken van creditcards, of ze willen niet het risico lopen dat ze over hun reisbudget gaan. Sommige mensen prefereren om krediet-en debetkaarten te vermijden en betalen altijd contant.

Laten we ons er even in verdiepen en ontdekken waarom hotels betalingen met een creditcard prefereren – en wat de alternatieven zijn.

Waarom geven hotels de voorkeur aan creditcardbetalingen?

De meeste hotels accepteren alternatieve betaalmiddelen, maar een betaling met een creditcard heeft vaak de voorkeur. Zeker bij grote, internationale ketens. De redenen voor deze voorkeur zijn onder meer:

 • opening hotel room doorMet creditcards kan een hotel aanvullende betalingen verrichten als je betaalgegevens eenmaal bekend zijn. Als er bijvoorbeeld schade is aangericht aan de hotelkamer of er artikelen missen, kan het hotel de eigenaar van de creditcard de kosten in rekening brengen als hij of zij al vertrokken is.
 • Aanvullende kosten kunnen in rekening worden gebracht als de minibar is gebruikt, of videobeelden niet zijn bekeken totdat de gast is vertrokken.
 • Een creditcard bevestigt de reservering. Net als bij de vorige reden betekent het gebruiken van een creditcard dat de gast de kosten van een annulering in rekening kan worden gebracht. Ook moet de gast voor de kosten van de nacht opdraaien als hij of zij niet op komt dagen.
 • Creditcards duiden een goede kredietscore aan. Als je een creditcard van jouw bank wilt krijgen, moet je voldoende financiële middelen hebben. Als je een creditcard hebt, laat dat dus zien dat je financieel betrouwbaar bent en dat dure hotels je kunnen vertrouwen.

Als je niet met een creditcard betaalt, moet je soms een borg of betaalpas afgeven zolang je in het hotel verblijft.

Terug naar het begin ▴

Hoeveel creditcards circuleren er in Nederland?

Uit statistieken van Betaalvereniging Nederland blijkt dat er 6,28 miljoen creditcards in omloop zijn in Nederland. Tijdens het coronavirus daalde het aantal creditcards in Nederland.

Vooral aan de kassa prefereren Nederlanders nog steeds andere betaalmethoden. Sommige mensen hebben meerdere creditcards. Andere mensen hebben dus geen creditcard.

Sommige mensen komen niet in aanmerking voor een creditcard omdat ze een slecht kredietverleden hebben. Het is onwaarschijnlijk dat banken deze mensen maandelijkse betalingen met creditcards toevertrouwen. Een bankpas is de meest gebruikelijke betaalmethode in Nederland.

Wat zijn de nadelen van het boeken van een hotel met een creditcard?

Een hotel boeken met een creditcard is voor veel mensen vanzelfsprekend, maar er zijn ook nadelen verbonden aan deze methode.

Gasten en reizigers willen misschien niet met een creditcard betalen in verband met de prijs die je betaalt aan het einde van de maand voor het lenen van geld. Met een creditcard kun je beperkt lenen. Je moet alles terugbetalen. Anders wordt het bedrag aan het einde van de maand hoger. Je wilt waarschijnlijk niet ook nog eens aanvullende bedragen betalen die bovenop de kosten van het dure hotel komen.

We zagen al eerder dat hotels vaak van gasten vragen om met een creditcard te betalen. Op deze manier kunnen aanvullende kosten in rekening worden gebracht, bijvoorbeeld als er schade is aan de hotelkamer nadat de gast is uitgecheckt. Dat neemt niet weg dat je deze aanvullende kosten in twijfel kunt trekken. Als je betaalt met een creditcard heb je een minder goede onderhandelingspositie, want het hotel kan het geld van jouw creditcard afhalen zodra je toestemming hebt gegeven om dit te doen. Jouw meningsverschil met het hotel komt bij de uitgever van de creditcard terecht.

Bovendien vraag je je misschien af hoe veilig deze manier van betalen bij een hotel is. Persoonlijke informatie komt bij het hotel terecht. Je weet niet hoeveel werknemers van het hotel toegang hebben tot deze informatie. De kans dat jouw persoonlijke gegevens worden gestolen is klein, net als de kans dat er fraude wordt gepleegd, maar het is niet onmogelijk en kan ertoe leiden dat je veel geld verliest.

Ook voor hotels kan het een nadeel zijn om gastenkamers te laten boeken met een creditcard. Zoals we weten, heeft niet iedereen een creditcard. 44% van Nederlandse volwassenen heeft een creditcard, wat betekent dat 56% geen creditcard heeft. Als een hotel slechts betalingen met een creditcard accepteert, sluiten ze een aanzienlijk deel van de bevolking buiten.

Terug naar het begin ▴

Wat zijn de alternatieven van het boeken van een hotel met een creditcard?

Als je geen creditcard hebt – of je hebt er een maar je wilt die niet gebruiken – dan kun je verschillende alternatieven overwegen die veel hotels ook accepteren.

Je kunt daarbij denken aan:

 • betalen met een betaalpas
 • betalen met contant geld
 • betalen met PayPal
 • betalen met een prepaid creditcard

Niet alle hotels accepteren deze alternatieve betaalmethodes. Er zijn voor-en nadelen van elke betaalmethode. Niet iedereen accepteert bijvoorbeeld PayPal-betalingen. Contant geld kan risicovol zijn om mee te nemen, zeker als je je in een gebied begeeft waar toeristen vaak slachtoffer zijn van diefstal.

Laten we een kijkje nemen naar de voor-en nadelen van de alternatieve manieren om een hotel te betalen.

Voordelen Nadelen
Betaalpas
 • Geaccepteerd bij de meeste gelegenheden.
 • Makkelijk om snel betalingen te verrichten.
 • Weinig beveiliging tegen fraude.
 • Duurder in het buitenland.
 • Kosten die in rekening worden gebracht voor het omrekenen naar een andere munteenheid.
Contant geld
 • Universeel geaccepteerd.
 • Makkelijk bij te houden hoeveel geld je uit hebt gegeven.
 • Kan niet worden gebruikt om vooruit te betalen en alleen in persoon.
 • Niet veilig en kan makkelijk worden gestolen.
 • Kosten die in rekening worden gebracht voor het omrekenen naar een andere munteenheid.
Paypal
 • Sterke beveiliging en kleine kans op fraude.
 • Geen kosten die in rekening worden gebracht voor het omrekenen naar een andere munteenheid.
 • Geen kosten die in rekening worden gebracht als je in het buitenland betaalt.
 • Niet universeel geaccepteerd.
 • Je hebt met transactiekosten te maken.
Prepaid card (Getsby)
 • Buitengewoon veilig en lage kans op fraude.
 • Geen transactiekosten.
 • Geen extra kosten als je in het buitenland betaald.
 • Kan overal worden gebruikt waar je met een Mastercard kan betalen.
 • Kun je toevoegen aan een Google of Apple Pay account.
 • Sommige kosten worden in rekening gebracht (bijvoorbeeld wisselkoers kosten).

Hoe werkt een prepaid kaart?

Met een prepaid creditcard kun je online transacties doen, maar ook in een winkel kun je de kaart gebruiken. Een Getsby prepaid virtuele kaart kan gebruikt worden bij alle online winkels die Mastercard-betalingen accepteren. Je kunt het ook gebruiken voor betalingen in fysieke winkels door de kaart toe te voegen aan jouw Apple Pay of Google Pay account, net zoals met een plastic creditcard of betaalpas.

Voor aankopen in de winkel zet je het geld simpelweg over van jouw bankrekening naar je prepaid creditcard. Vervolgens voeg je de kaart toe aan Google Play of Apple Pay. Daarna kun je met je telefoon betalingen verrichten zoals je normaal gesproken zou doen met elke andere kaart in je Apple Pay of Google Play portemonnee.

Voor online betalingen kun je geld op de prepaid creditcard zetten. Als je de laatste fase van een online betaling hebt bereikt, selecteer je Mastercard en geef je relevante gegevens van de prepaid kaart op.

Prepaid Mastercard om hotel te boeken

 

Wat zijn de voordelen van een prepaid betaalkaart om een hotel te boeken?

Prepaidkaarten zoals Getsby’s virtuele betaalkaarten hebben veel voordelen die ze een ideale alternatieve betalingsmethode voor het boeken van een hotel maken. Normaal gesproken zou je daar een creditcard voor nodig hebben.

woman standing at window in hotel roomGetsby kaarten worden geaccepteerd bij alle online transacties die Mastercard-betalingen vereisen. Dit betekent dat hotels die wereldwijd Mastercard betalingen accepteren, vooraf geboekt kunnen worden met een prepaid creditcard van Getsby. Je kunt de kaart ook toevoegen aan een bestaand Google Pay of Apple Pay account, zodat je aanvullende kosten gemakkelijk kunt betalen als je eenmaal in het hotel bent. Terwijl je de buurt verkent, kun je de kaart gebruiken om restaurants en uitjes te betalen.

Een Getsby Card is virtueel en online toegankelijk, wat betekent dat de kaart niet fysiek gestolen kan worden. In de kaarten zit 3D Secure beveiliging en er wordt een betalingssysteem gebruikt dat je bankgegevens beschermt. Als je de Getsby prepaid cards gebruikt worden hiervoor geringe kosten in rekening gebracht. Je kunt ook kiezen voor de Virtual Black Card, die geen maandelijkse kosten heeft. De Virtual Black Card en Virtual Green Card brengen geen transactiekosten mee.

Als kers op de taart is een Getsby prepaid card een duurzaam alternatief van fysieke credit- en debet kaarten, want er is geen plastic gebruikt in het productieproces. Aangezien de kaarten virtueel zijn, hoef je ook niet te wachten totdat de kaart verstuurd wordt met de post. Een paar minuten nadat je je hebt aangemeld, heb je toegang tot de kaart.

Samenvatting

Terwijl sommige hotels nog steeds eisen dat er met een creditcard wordt betaald, accepteren steeds meer hotels alternatieve betalingsmethodes. Een prepaid creditcard is een goede alternatieve betalingsmethode als je een kamer wilt reserveren in een hotel. Het is snel en makkelijk te gebruiken, buitengewoon veilig en je hebt niet te maken met maandelijkse kosten of transactiekosten. De volgende keer dat je een hotel gaat boeken, doe je er dus goed je aan te melden voor een Getsby Virtual Card. Dit bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. Op deze manier maak je je vakantie zo probleemloos en makkelijk mogelijk.

 

Bestel direct een Virtual Card