Twitch Prime - Online gaming

Welke betaal methoden zijn er voor Twitch Prime?

Bijgewerkt: 02/11/2023

Twitch is een Amerikaanse interactieve live-streaming service die een scala aan inhoud streamt, waaronder games, sport, muziek, lifestyle en meer. Gaming is echter verreweg de meest populaire inhoud die op Twitch wordt gestreamd en velen zien het vooral als een streamingdienst voor gamers.

Sinds de lancering in 2011 is Twitch steeds sterker geworden en heeft het zijn populariteit enorm zien groeien. Vanaf 2022 heeft Twitch ongeveer 140 miljoen actieve gebruikers per maand, met 71 miljoen uur aan content die elke dag wordt gestreamd en bekeken. Typische Twitch-gebruikers zijn jonger dan 35 en alle gebruikers onder de 13 hebben ouderlijke toestemming nodig om zich aan te melden.

Gebruikers betalen abonnementskosten aan afzonderlijke kanalen om elke maand toegang te krijgen tot hun inhoud. Gebruikers kunnen dan genieten van de inhoud van dat kanaal en via het platform in contact komen met de maker.

Hier gaan we kijken welke betaalmethoden beschikbaar zijn voor Twitch TV, hoeveel ze kosten en hoe lang abonnementen duren.

Online streaming dienst

Welke betaalmethoden zijn beschikbaar voor Twitch TV?

Je kunt voor Twitch betalen met reguliere betaalmethoden, zoals creditcards, betaalpassen of PayPal, of met alternatieve betaalmethoden, zoals cadeaubonnen of virtuele creditcards of betaalpassen. Sinds de aankoop door Amazon in 2014, kun je Twitch ook betalen met je Amazon Pay-account of opnemen in je Amazon Prime-pakket.

Abonnementen op Twitch TV-zenders zijn beschikbaar op maandelijkse basis of voor perioden van drie en zes maanden. De langere abonnementsperioden zijn goedkoper en elk abonnement wordt automatisch verlengd totdat je opzegt.

Laten we nu eens kijken hoe een Twitch abonnement echt werkt.

Hoe werkt een Twitch abonnement?

Een Twitch abonnement is een betaling aan een individuele maker van inhoud door gebruikers die hun inhoud bekijken. De minimale tijd dat je je op een kanaal kunt abonneren, is een maand.

Abonnementen zijn er in drie niveaus: maandelijks, elke drie maanden of elke zes maanden.

  • Maandelijkse abonnementen: $ 4,99.
  • Drie maandelijkse abonnementen: $ 9,99.
  • Zes maandelijkse abonnementen: $ 24,99.

Er worden kosten in rekening gebracht in de intervallen van welk abonnement u ook kiest, totdat u zich afmeldt door ‘Abonnement niet verlengen’ te selecteren. Deze optie vind je in het instellingsvenster van de betreffende abonnementspagina.

Prijzen variëren in verschillende regio’s van de wereld. In NL is een maandelijks abonnement bijvoorbeeld € 3,99.

Methoden voor het betalen van abonnementskosten

Als het gaat om het betalen voor je Twitch abonnementen, zijn er veel verschillende opties voor gebruikers. Hoewel Twitch een veilig platform is, moet de betaalmethode die je kiest uiteindelijk de eenvoudigste en veiligste zijn.

Laten we dus eens kijken naar de verschillende opties.

Credit cards/debit cards

De meest populaire manier om voor Twitch abonnementen te betalen, is om een credit/debit card te gebruiken, net als bij vele online aankoop.

Hoewel dit een volkomen acceptabele manier is om online voor iets te betalen, is het altijd een goed idee om spaarzaam om te gaan met je credit card gegevens op internet. Twitch is een beveiligd platform, maar er zijn andere betaalmethoden voor online transacties die ervoor zorgen dat je kaartgegevens altijd veilig zijn en geen van je financiële gegevens wordt gedeeld op internet.

Twitch giftcards

Je kunt Twitch giftcards kopen met een waarde tussen $ 25 en $ 100. De cadeaubonnen kunnen vervolgens worden toegevoegd aan de rekening van de ontvanger en worden gebruikt om abonnementen te betalen.

Dit is een geweldige optie als je iets wilt kopen voor een vriend of familielid die een echte Twitch fanaat is.

PayPal

Makers van inhoud kunnen hun PayPal-accounts koppelen aan hun Twitch accounts, zodat abonnees rechtstreeks via PayPal aan hen kunnen doneren.

Het doen en aannemen van betalingen via PayPal is een snellere en veiligere manier van online betalen. Het stelt mensen ook in staat om betalingen van de ene valuta naar de andere te doen zonder dat ze het geld vooraf hoeven om te wisselen.

PayPal is gratis om je aan te melden en is sneller dan veel andere betaalmethoden, omdat je geld in je PayPal wallet wordt bewaard en met één klik op de knop kan worden verplaatst.

PayPal is ook zeer veilig en hecht veel waarde aan de veiligheid en vertrouwelijkheid van de financiële informatie van haar klanten. De transacties zijn aan beide kanten versleuteld en PayPal biedt dekking voor hacks in hun rekeningen.

Amazon Prime

Twitch prime is nu Prime GamingAmazon kocht Twitch in 2014 voor $970 miljoen, toen het moederbedrijf van Twitch werd omgedoopt tot Twitch Interactive. Sindsdien hebben ze het Twitch membership toegevoegd aan het Amazon Prime-pakket. Je kunt je Prime account koppelen aan je Twitch account en je krijgt één gratis Twitch abonnement per maand.

Dit betekent dat je je elke maand kunt abonneren op een nieuwe streamer zonder extra kosten voor het Prime kanaal. De content maker krijgt $ 2,50 per maand voor elke Twitch Prime abonnee.

Om gebruik te maken van dit voordeel voor Amazon Prime-leden, log je eenvoudig in op je Prime Gaming-account. Je zou dan een optie moeten zien om ‘Twitch-account koppelen’. Volg die link en voer gewoon je Twitch gegevens in om je Prime-voordelen te krijgen!

Amazon Pay

Amazon Pay is een andere betalingsdienst die wordt aangeboden aan Amazon-klanten. Het kan overal worden gebruikt waar je de Amazon Pay-knop ziet, ook op Twitch TV. Je kunt Amazon Pay ook gebruiken op de Amazon-website en door Alexa te vragen op je slimme luidspreker. Amazon Pay biedt veilige en beveiligde transacties en stelt u in staat alles van uw Amazon-account te volgen.

Amazon Pay biedt ook regelmatig deals die uitsluitend voor Amazon Pay-klanten zijn.

Xsolla

Toen Twitch begon, werkte Xsolla met hen samen om hun betalingsmethoden uit te breiden buiten PayPal en gewone bankkaarten.

Xsolla is een platform onafhankelijk betalingsverwerker die samenwerkt met ontwikkelaars en uitgevers van videogames. Xsolla biedt versleutelde betalingen die veilig en beschermd zijn. Het is speciaal ontworpen om fraude in online gaming gemeenschappen te helpen bestrijden.

Op je Twitch-account kun je kiezen voor ‘Beheren met Xsolla’.

Prepaid Cards

Je kunt ook virtuele prepaid kaarten gebruiken, zoals van Getsby. We bieden zowel een virtuele wegwerpkaart als een herlaadbare virtuele kaart waarmee je je Twitch abonnementen kunt betalen. Je maakt eenvoudig geld over naar een virtuele kaart en doet vervolgens online aankopen, in de wetenschap dat alle transacties veilig zijn.

Het gebruik van een virtuele kaart om te betalen voor online abonnementen zoals Twitch betekent ook dat je bankgegevens offline kunt bewaren. Met een virtuele kaart maakt je eenvoudig kleine hoeveelheden geld tegelijk over, wetende dat de gegevens van je bankrekening op geen enkele manier zullen worden gedeeld of gehackt.

Prime Gaming of Twitch tv activeren met prepaid card

 

Crypto

Twitch gebruikers kunnen hun cryptocurrency-wallets ook gebruiken om hun abonnementen te betalen. Twitch accepteert een reeks cryptocurrencies en biedt soms zelfs kortingen aan gebruikers die met crypto betalen.

Overzicht Twitch Prime

Er is een reeks betaalmethoden die je kunt gebruiken om je Twitch abonnementen te betalen. Het is een goed idee om te kijken welke betaalmethoden deals bieden op Twitch, zodat je het meeste uit je abonnementen kunt halen.

Hoewel Twitch een beveiligd platform is, is het gebruik van een veilige betalingsoptie zoals een virtuele kaart of PayPal een goede manier om transacties uit te voeren en online veilig te blijven.