Tegenwoordig winkelen steeds meer mensen online. Niet alleen is winkelen via internet handiger omdat je er de deur niet voor uit hoeft, maar het is ook gemakkelijker om precies te vinden wat je zoekt — en tegen een scherpe prijs. Naast online winkelen wordt het internet nu ook gebruikt om rekeningen te betalen, geld over te maken en voor abonnementen en spelletjes. Voor extra gemak worden je kaartgegevens onthouden door websites of apps of opgeslagen op je apparaat.
Dit bespaart je weliswaar het invoeren van je gegevens bij elke aankoop of overschrijving, maar biedt fraudeurs meer mogelijkheden om je persoonlijke gegevens en geld te stelen. Het gevolg is dat elk jaar miljoenen mensen het slachtoffer worden van identiteitsdiefstal en fraude.
Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om goederen en diensten met virtual cards te betalen in plaats van met fysieke kaarten. Bij online financiële transacties moet je nog steeds waakzaam zijn en ervoor zorgen dat je de nodige software hebt geïnstalleerd, maar virtual cards bieden een extra beveiligingslaag.
Als je overweegt een virtuele creditcard aan te schaffen, vraag je je misschien af hoe veilig deze zijn. Precies om die reden hebben we dit artikel geschreven om je gerust te stellen. Hierin nemen we alle veiligheidskenmerken van Getsby’s virtual cards met je door.
Is Getsby legitiem?
Getsby is een aanbieder van virtual cards en virtual gift cards. Getsby is geregistreerde in Nederland, en de Mastercard debetkaarten worden uitgegeven door DiPocket UAB en DiPocket Ltd., onder haar licentie voor elektronischgeldinstelling. DiPocket is een financiële instelling en staat onder toezicht van de Financial Conduct Authority en de Bank of Lithuania.
Wij beschermen de informatie zorgvuldig die wij over je hebben, waaronder je persoonlijke gegevens, en voldoen aan de normen van de betalingsindustrie, waaronder de PCI DSS.
Jaar van oprichting: 2014
Beschikbare landen: Open voor klanten in de EER/EVA/VK
Producten: Virtual cards en virtual gift cards
Kaartdiensten: Betaal in meer dan 200 landen wereldwijd. Betaal online en in de winkel.
Is Getsby betrouwbaar en veilig om te gebruiken?
Hier bij Getsby hebben we beveiligingslagen toegevoegd aan onze virtual cards om je gevoelige financiële informatie te beschermen. Dit gebeurt via een reeks veiligheidsfuncties, waaronder 3D Secure , biometrische identificatie en payment tokenization. Ook zijn de kaarten niet gekoppeld aan je bankrekening, zodat je bankgegevens niet in gevaar komen bij een beveiligingslek. Bovendien is er geen fysieke kaart die dieven kunnen stelen.
Dit betekent dat je online abonnementen en games kunt betalen en op internet kunt winkelen in de wetenschap dat je privacy wordt beschermd en dat criminelen je persoonlijke of financiële gegevens niet kunnen stelen. Je kunt ook winkelen in je favoriete winkels, betalen voor een diner in je favoriete restaurant of je geld uitgeven waar Mastercard wordt geaccepteerd, wetende dat Getsby veilig te gebruiken is.
Lees verder voor meer informatie over hoe Getsby je privacy beschermt en gegevens beschermt tegen fraudeurs.
Wat zijn Getsby Cards?
De virtual cards van Getsby zijn digitale Mastercard-kaarten die je online aanvraagt.
Getsby biedt drie soorten virtual prepaid cards: De Virtual Black Card, de Virtual Green Card en de Virtual Gift Card. Getsby’s Virtual Black Cards zijn digitale wegwerp betaalkaarten die ontworpen zijn voor eenmalige betalingen. Met de Virtual Green Card kun je geld opladen wanneer je dat nodig hebt, wat kan helpen bij budgettering. Getsby’s Corporate Virtual Gift Cards zijn internationale cadeaukaarten die wereldwijd kunnen worden gebruikt, waardoor ze het ideale geschenk zijn voor bedrijven om aan klanten te geven of werknemers mee te belonen.
In plaats van een fysieke plastic kaart, krijg je online toegang tot een 16-cijferig kaartnummer, vervaldatum en drie-cijferig CVV-nummer om aankopen te doen. Dit betekent dat je een virtual card overal kunt gebruiken waar je het Mastercard logo ziet. Je kunt aankopen doen op fysieke locaties — inclusief contactloze betalingen, geld terugkrijgen bij aankopen in fysieke winkels, geld opnemen bij geldautomaten met een contactloos symbool en online en telefonische aankopen doen. Je kunt de kaart ook toevoegen aan je mobiele wallet van Apple of Google.
Virtual cards hebben veel voordelen, maar een van de grootste is de mate van veiligheid die zij bieden. Met de virtual cards van Getsby worden je bankgegevens nooit onthuld omdat ze niet verbonden zijn met je bankrekening. En zelfs het geld dat op de kaart is geladen bevat verschillende beschermingslagen tegen cybercriminelen.
Ter verhoging van de veiligheid wordt je kaart automatisch geregistreerd voor Mastercard Identity Check. Dit betekent dat je, wanneer je je kaart gebruikt voor online aankopen, mogelijk een code moet invoeren die naar je mobiele telefoonnummer wordt gestuurd, of dat je een transactie moet autoriseren via de app.
Als je kaartgegevens zijn gecompromitteerd, kan een dief niet meer uitgeven dan wat er op de kaart staat, want er is geen optie tot roodstand of kredietlimiet, en je kunt de kaart in een paar klikken blokkeren.
Wat zijn de veiligheidskenmerken van een Getsby Virtual Card?
Getsby doet er alles aan om je persoonlijke en financiële gegevens te beschermen. Voordat we de veiligheidskenmerken van een Getsby Card onthullen, willen we je verzekeren dat we nooit contact met je zullen opnemen om een van je gepersonaliseerde veiligheidskenmerken op te vragen — noch zullen we ooit iemand anders vragen dat namens ons te doen. Een dergelijk verzoek betreft dus waarschijnlijk fraude, dus het is belangrijk om in dat geval nooit persoonlijke veiligheidsinformatie verstrekken. Wij adviseren je om voorzichtig om te gaan met e-mails van afzenders die beweren Getsby te zijn — vooral als deze je vragen om gepersonaliseerde beveiligingsfuncties te verstrekken — en wij vragen je om dergelijke activiteiten onmiddellijk aan ons te melden.
De volgende veiligheidsfuncties bieden je gemoedsrust bij het gebruik van je kaart online en via je mobiele portemonnee:
1. In overeenstemming met PCI DSS
Als bedrijf dat digitale betaalkaarten levert en gevoelige informatie opslaat en verwerkt, nemen wij beveiliging zeer serieus. Wij zijn in overeenstemming met PCI DSS (Payment Card Industry Digital Security Standard), wat betekent dat wij een reeks veiligheidsnormen volgen om kaarttransacties te beveiligen tegen diefstal en datalekken. De maatregelen die wij volgen omvatten:
- Installatie en gebruik van firewalls
- Encryptie van gegevens
- Gebruik van antivirussoftware
- Monitoring en testen van netwerken
- Het voeren van een informatiebeveiligingsbeleid
Getsby Mastercard Debit Cards worden uitgegeven door DiPocket UAB en DiPocket Ltd., die PCI Level 1 zijn. Als handelaar die meer dan 6 miljoen transacties per jaar verwerkt, is DiPocket gehouden aan de hoogste normen als het gaat om de bescherming van klantgegevens.
2. 3D Secure
3D Secure, ook bekend als 3DS, biedt een extra authenticatiestap bij het verrichten van betalingen. Het werd door Visa ingevoerd met het betalingsproces “Verified by Visa”, en dankzij het succes bij het minimaliseren van betalingsfraude is het sindsdien door bijna alle financiële dienstverleners ingevoerd voor online kaarttransacties. Dat geldt ook voor SecureCode van Mastercard, die door Getsby wordt gebruikt. Hoewel elk 3D Secure-protocol enigszins verschilt, maken ze allemaal gebruik van dezelfde technologie.
Hoe werkt 3D Secure?
Vroeger hoefde je voor een online betaling alleen je naam, kaartnummer, vervaldag van de kaart en CVV-nummer in te voeren, maar met 3D Secure moet je ook een of meer van de volgende dingen doen:
- Je wachtwoord invoeren
- Een vraag beantwoorden waarop je eerder het antwoord gaf
- Bevestigen met een eenmalige code die je per sms of e-mail ontvangt
Als je de juiste informatie invoert, word je teruggeleid naar de website van de verkoper, waar na enkele seconden een scherm verschijnt met “Transactie geslaagd”.
3. Biometrische identificatie
Een andere manier om je identiteit te bevestigen bij online aankopen of andere betalingen met je mobiele portemonnee is biometrische identificatie.
Hierbij wordt je identiteit bevestigd door het vastleggen van je biometrische gegevens. Dit gebeurt door een foto van je gezicht te nemen, een beeld van je vingerafdruk vast te leggen of je stem op te nemen.
4. Payment tokenization
Bij tokenization wordt in plaats van je daadwerkelijke kaartgegevens een stukje data — een “token” genoemd — gegeven. Een algoritmische code vertaalt je kaartgegevens in een reeks letters en cijfers om te voorkomen dat fraudeurs toegang krijgen tot je informatie. Zelfs als de website waar je je gegevens invoert te maken zou krijgen met een veiligheidslek, zou de informatie die de oplichters weten te onderscheppen voor hen zinloos zijn omdat zij die niet kunnen interpreteren.
De tokenization-beveiligingsmaatregel wordt bij veel online transacties gebruikt om de gevoelige financiële gegevens van zowel kopers als verkopers te beschermen.
5. Niet gekoppeld aan je bankrekening
Een virtual card van Getsby is niet gekoppeld aan je bankrekening, dus cyberdieven kunnen je rekeninginformatie niet stelen. Je maakt gewoon een klein bedrag per keer over.
Gezien de hierboven beschreven maatregelen is het met een Getsby-kaart onwaarschijnlijk dat je het slachtoffer wordt van cyberfraude, maar zelfs als dat wel zo is kan de dief nooit meer geld stelen dan wat je op de kaart hebt gezet. Bovendien kan de kaart ook onmiddellijk worden bevroren.
6. Geen fysieke kaart om te stelen
Omdat er geen fysieke kaart is om te stelen, is er geen risico van verlies of diefstal. Dit betekent dat dieven de kaart niet kunnen klonen en gebruiken om aankopen te doen.
Hoe gebruikt Getsby klantinformatie?
Getsby respecteert de privacy van al haar klanten en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die ons wordt verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.
Wanneer je je aanmeldt voor een van onze kaarten, vragen wij om enkele persoonlijke gegevens om onze dienst te kunnen leveren. Deze gegevens worden opgeslagen op beveiligde servers en worden niet gecombineerd met andere persoonlijke informatie waarover wij beschikken.
Waar kan ik een Getsby Card gebruiken?
Nu je de zekerheid hebt dat Getsby prepaidkaarten veilig te gebruiken zijn, vraag je je misschien af waar je ze kunt gebruiken.
Je kunt je Getsby virtual prepaid card gebruiken voor online aankopen op alle plekken waar je het Mastercard logo ziet. Je kunt hem ook toevoegen aan Apple Pay of Google Pay voor aankopen in de winkel.
Enkele manieren waarop je je Getsby Card zou kunnen gebruiken zijn:
- Abonnementen — Abonneren op diensten zoals Netflix, Twitch, OnlyFans en F1 TV om meer controle te hebben over je terugkerende uitgaven
- Gaming — Online eenmalige spelaankopen doen
- Rekeningen betalen — Betaal je rekeningen in de wetenschap dat je provider niet meer kan ontvangen dan wat er op de kaart staat (wat ze mogelijk proberen als er verborgen kosten zijn)
- Online winkelen — Gebruik je Getsby-kaart op websites die het Mastercard-symbool tonen
- Als cadeau — Zet geld op een Getsby prepaidkaart en geef cadeau als een cadeaukaart
- Budgettering voor kinderen of tieners — Beheer de uitgaven van je kind en leer hen budgetteren
Samenvatting
Steeds meer mensen kiezen ervoor om goederen en diensten met virtual cards te betalen in plaats van met fysieke kaarten. Je moet bij online betalingen nog steeds waakzaam zijn en ervoor zorgen dat je de nodige software hebt geïnstalleerd, maar virtual cards bieden een extra beveiligingslaag.
Getsby prepaid virtual cards zijn veel veiliger om te gebruiken dan gewone creditcards of betaalpassen. Dit komt door de volgende veiligheidsvoorzieningen:
- 3D Secure — Getsby gebruikt de Mastercard SecureCode als extra authenticatie-stap bij het verrichten van betalingen.
- Biometrische identificatie — Wanneer je aankopen doet met je Getsby-kaart, moet je je identiteit bevestigen via biometrische identificatie
- Payment tokenization — Een algoritmische code vertaalt je kaartgegevens in een reeks letters en cijfers om te voorkomen dat fraudeurs toegang krijgen tot je informatie
- Niet gekoppeld aan je bankrekening — Dit betekent dat je bankgegevens niet in gevaar komen bij een beveiligingslek
- Geen fysieke kaart — Dus er is geen risico van verlies of diefstal