10 manieren om personeel te motiveren en te belonen

Medewerkers zijn het hart en de ziel van bedrijven, daarom is het absoluut noodzakelijk dat ze zich gemotiveerd voelen en beloond worden voor hun successen. Studies hebben aangetoond dat personeel 87% minder geneigd zijn om hun bedrijf te verlaten als ze zich gemotiveerd voelen in hun werk. Je hebt misschien een geweldig team, maar een slechte werkomgeving kan een negatieve invloed hebben op het niveau en de hoeveelheid werk die wordt geproduceerd.

Het hebben van een gemotiveerd team kan de output verhogen, de betrokkenheid vergroten en werknemers aanmoedigen om langer bij je bedrijf te blijven. Een goede manier personeel te motiveren is door beloningen en incentives aan te bieden als reactie op hun goede werk.

10 manieren om personeel te motiveren en te belonen

We hebben een lijst samengesteld met de beste manieren om werknemers op de werkplek te motiveren en te belonen, zodat u een gelukkige en actieve werkomgeving kunt creëren.

1. Creëer een prettige omgeving voor personeel

Je wilt dat medewerkers elke dag ernaar uitkijken te beginnen met werken. Een van de beste manieren om dit te bereiken, is door een werkruimte te creëren met veel natuurlijke verlichting en up-to-date technologie. Natuurlijk licht kan het humeur van medewerkers verbeteren en hun vitamine D aanvullen, wat hun fysieke gezondheid ten goede komt. State-of-the-art technologie kan het werk van personeel ook gemakkelijker en aangenamer maken.

Een ruim kantoor bieden is ook een goede manier om de stemming van uw werknemers op peil te houden. Rommelige ruimtes en bureaus kunnen medewerkers afleiden en ervoor zorgen dat ze hun taken niet goed kunnen uitvoeren. Het kan ongelooflijk frustrerend zijn als een bepaald bestand of post-it-notitie waarnaar je op zoek bent niet kunt vinden, daarom is een opgeruimde werkomgeving buitengewoon gunstig.

Andere manieren om de werkruimte te verbeteren zijn onder meer investeren in comfortabele stoelen die de houding van werknemers niet verpesten, of het plaatsen van planten in de kamer. Planten op kantoor hebben veel voordelen. Planten kunnen een kamer opvrolijken en persoonlijkheid toevoegen aan een anders saaie omgeving. Ze kunnen ook helpen om de geur van een kamer te verbeteren en het er uitnodigend uit te laten zien.

2. Bied incentives aan personeel

Gift Cards voor personeelEen geweldige manier om werknemers te motiveren en teamleden aan te moedigen om consequent goed te presteren, is door middel van bedrijfsincentives. Je kunt beloningen zoals bonussen of Virtual gift cards aanbieden als medewerkers vastgestelde doelen bereiken. Dit soort geschenken zijn enorm populair omdat ze ervoor zorgen dat de medewerker zich gewaardeerd en gewaardeerd voelt.

Je kunt ook beloningen geven die geen geldelijke waarde hebben. Sommige bedrijven staan ​​bijvoorbeeld toe dat hun personeel op vrijdag eerder klaar is als ze hun doelstellingen voor de week hebben gehaald. Je kunt ook geschenken aanbieden zoals verzorgde lunches en gadgets als een medewerker een maand uitzonderlijk goed heeft gepresteerd.

3. Erken prestaties

Er zijn tal van prestaties die je publiekelijk kunt erkennen op de werkvloer. Van kleine successen zoals het omgaan met een moeilijke klant tot grote prestaties zoals het sluiten van een dure deal, er valt genoeg te vieren. Je wilt echter niet op elk klein ding de aandacht vestigen, omdat medewerkers zich dan niet zo speciaal voelen als ze een grote overwinning behalen.

Je kunt elke week of elke maand een paar prestaties kiezen om op te reageren en de aandacht op te vestigen als een manier om het moreel van de werknemers te stimuleren zonder de grotere successen te verminderen. Dit kan zijn in de vorm van een opmerking op de bedrijfsnieuwsbrief of een mondelinge felicitatie in persoon.

4. Vier persoonlijke gebeurtenissen

Of het nu gaat om een ​​verjaardag, een jubileum op het werk of een persoonlijke mijlpaal, er zijn volop mogelijkheden om de persoonlijke prestaties van personeel te vieren. Je zou binnen het bedrijf een commissie kunnen organiseren om de werkruimte te decoreren met ballonnen en spandoeken wanneer medewerkers een bijzondere verjaardag vieren.

Het is ook een mooi gebaar om een ​​bericht op sociale media te plaatsen ter gelegenheid van de verjaardag van een medewerker die bij het bedrijf komt werken. Erkenning door collega’s kan personeel het gevoel geven dat ze echt als individu worden gewaardeerd en dat hun prestaties worden erkend.

5. Stimuleer loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling is een belangrijk onderdeel van het behouden van de motivatie van medewerkers. Je kunt professionele ontwikkeling aanmoedigen door promoties aan te bieden als erkenning voor uitstekend werk. Daarnaast zijn opleidingsmogelijkheden ook een manier voor personeel om hun vaardigheden kunnen uitbreiden. Dit geeft medewerkers niet alleen het gevoel dat je hun persoonlijke ontwikkeling op prijs stelt. Het zal ook het interne zakelijke succes ten goede komen, aangezien personeel beter toegerust is voor meer verantwoordelijkheid.

Het ondersteunen van werknemers bij hun loopbaanontwikkeling is gunstig voor het behoud van een positieve bedrijfscultuur. Personeelsleden zien de vooruitgang van andere collega’s en zullen zichzelf pushen om hetzelfde te bereiken. Dit zal innovatie aanmoedigen terwijl uw personeel manieren zoekt om hun carrière vooruit te helpen en nieuwe vaardigheden en kennis te leren.

6. Organiseer activiteiten voor teambinding

Werken als onderdeel van een team is een belangrijke basis van elk bedrijf. U moet teamleden aanmoedigen om deel te nemen aan groepsactiviteiten, zodat ze elkaars sterke en zwakke punten kunnen leren kennen. Dit kan zich vervolgens vertalen in het werkomgeving en kan uw medewerkers helpen om elkaar te vertrouwen en op persoonlijk vlak te geleren.

Teambuilding activiteiten kunnen betrekking hebben op uitstapjes naar buiten of taken op kantoor, zoals trivia en speurtochten. Dit kan de productiviteit van werknemers helpen verbeteren, aangezien uw personeel zich onderdeel van een team zal voelen in plaats van als een individu tussen vreemden.

7. Zorg voor flexibele werkuren

Planten op de werkplek van personeelIedereen heeft zo zijn persoonlijke voorkeur boven ‘s ochtends of later op de dag werken. Onze productiviteitsniveaus kunnen variëren, afhankelijk van onze lichaamsklokken, daarom lijkt het vreemd dat de meeste werkplekken een basisschema van negen tot vijf hebben. Om de productiviteit van medewerkers optimaal te benutten, kun je ze de vrije loop laten over hun werkschema. Dit kan betekenen dat ze een tijdsbestek krijgen waarin ze moeten werken, of dat ze volledige controle krijgen over de verdeling van hun werkuren.

Het aanbieden van flexibele werkuren heeft verschillende voordelen, zoals een verbetering van de geestelijke gezondheid, en het vinden van de beste mensen voor elke rol, aangezien ze kunnen worden aangenomen op basis van hun vaardigheden, niet hun beschikbaarheid.

8. Maak een fitnessschema

Volgens studies is minder dan 50% van de mensen fysiek actief in NL. Lichaamsbeweging is cruciaal voor het behoud van een goede gezondheid en welzijn. Daarom moet je medewerkers aanmoedigen om regelmatig te bewegen. Sporten en andere activiteiten kunnen personeel helpen om betere slaapgewoonten aan te nemen, waardoor ze zich elke dag verfrist en energiek voelen.

Gezondere medewerkers nemen ook minder snel ziekteverlof, waardoor het personeelsbestand het hele jaar door op zijn best is. Je hoeft personeel niet te vragen om extra taken op zich te nemen als tegenwicht voor zieke werknemers. Medewerkers zullen zich ook gemotiveerder voelen na lichamelijke inspanning, omdat ze een betere bloedsomloop en doorbloeding hebben.

9. Zorg voor eten op de werkplek

Mensen kunnen vaak hun geduld verliezen of last hebben van stemmingswisselingen als ze honger hebben. Dit kan leiden tot ruzies en een vijandige sfeer op de werkvloer. De eenvoudigste manier om dit tegen te gaan, is door te zorgen voor voedsel op de werkplek. Het kan zoiets simpels zijn als een fruitschaal of het verzorgen van een lunch voor personeel.

Werken met een volle maag kan leiden tot meer gemotiveerde medewerkers en een betere werkproductie. Je kunt werknemers ook voorzien van drankfaciliteiten zoals koffie en thee op kantoor om pauzes gedurende de dag tot een minimum te beperken.

10. Vraag personeel wat ze willen

Tot slot, de beste manier om ervoor te zorgen dat je werknemers motiveert, is door te vragen hoe je ze kunt helpen werkplezier te vinden. Vraag personeel hoe zij beloond willen worden en deze strategieën de komende weken implementeren om te zien hoe effectief de regelingen zijn. Medewerkers zullen het gevoel hebben dat er naar hen wordt geluisterd en zij zullen de moeite die er is gedaan om te begrijpen wat hen drijft, op prijs stellen.