email info@getsby.com

Parkeer app betalen met een prepaid card

Bijgewerkt: 02/11/2023

Je herkent het vast wel. Daar sta je dan op vakantie of tijdens een dagje weg in een stad die je niet kent. Heb je eindelijk een parkeerplek gevonden, moet je vervolgens een parkeermeter vinden en dan hopen dat je niet met contant geld moet betalen.

Gelukkig is de tijd dat je naar een parkeermeter of contact geld moest zoeken in Nederland alweer even geleden. Tegenwoordig fungeert je smartphone als parkeermeter dankzij de vele parkeer apps die beschikbaar zijn. Deze apps dragen bij aan een beter begin van je dagje uit en voorkomen mogelijk ook boetes aan het einde. Daarnaast zijn parkeer apps een handige toevoeging op vakantie in het buitenland.

In deze blog beschrijven een aantal parkeer apps, en hoe je in deze apps kunt betalen zonder iDeal incasso of creditcard, maar met een prepaid card.

parkeren

Beste parkeer app om te gebruiken in Nederland en Europa

Park Mobile

Je kunt Park Mobile gebruiken voor parkeren op straat, in parkeergarages en bij het vliegveld. Ben je geen frequente parkeerder dan is Park Mobile de ideale parkeer app voor je. Ze rekenen geen registratiekosten en slechts € 0,39 per parkeeractie plus uiteraard het geldende parkeertarief. Maak handig gebruik van Find & Park om snel een goede parkeerplaats te vinden. Dankzij GPS weet de app de juiste zone te registreren, en met één druk op de start of stop je de parkeeractie. Gebruik Park Mobile ook om een parkeerplaats te reserveren bij een vliegveld in de buurt. Je kunt de app downloaden via de App Store of Google Play Store, en is enkel voor de Nederlandse Markt te gebruiken.

YellowBrick

Maak gebruik van de GPS tracker van YellowBrick om eenvoudig je locatie te bepalen en de parkeeractie te starten op straat. De app bepaalt op basis van locatie in welke zone de auto staat, zodat je je geen zorgen hoeft te maken. Bij terugkomt schakel je de app uit zodat je nooit te veel betaalt, en dat voor € 0,34 per parkeeractie. Voor registratie wordt er overigens € 5,00 in rekening gebracht. Sta je liever in een parkeergarage? Maak dan gebruik van één van 160 ParkBee locaties in Nederland. Je houdt bij de slagboom je smartphone om toegang te krijgen en de actie te starten. Wanneer je weggaat herhaal je deze handeling bij de slagboom, waardoor je parkeertijd stopt. YellowBrick is alleen aan te gebruiken voor parkeren in Nederland en verkrijgbaar voor Android en Apple.

EasyPark

Ben je van plan om binnen Europa te reizen met de auto, dan kan de EasyPark app uitkomst bieden. De app is namelijk bij ruim 1500 steden in 20 EU landen te gebruiken. Net als bij Park Mobile, heb je de mogelijkheid om met Find & Park snel een geschikte parkeerplek te vinden. Stel de parkeeractie gemakkelijk in aan de hand van de GPS. Je kunt de tijd vooraf instellen, of uitzetten bij terugkomst. Ga je op reis met het vliegtuig? Gebruik dan de planner om vooraf een plek te reserveren bij het vliegveld. Voor het gebruik van de app worden geen registratiekosten in rekening gebracht, maar enkel € 0,39 per parkeeractie. Je kunt de EasyPark app downloaden voor je iPhone of Android smartphone.

PaybyPhone

Met de PaybyPhone parkeer app heb je de mogelijkheid om wereldwijd bij ruim 1.000 steden te kunnen parkeren. Je kunt de app in Europa voornamelijk gebruiken in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Deze parkeer app is de goedkoopste van de genoemde apps. Maak gebruik van de GPS tracker of zoek op locatienummer om de parkeeractie te starten. Je betaalt geen registratiekosten, en maar € 0,20 per parkeeractie. Bij PaybyPhone kun je alleen betalen met een creditcard. Heb je deze niet, dan bieden we je een goed alternatief. PaybyPhone is te installeren op Android toestellen en iPhones.

Wat zijn de voordelen van betalen met een parkeer app

Er zijn diverse voordelen aan het gebruik van een parkeer app. Je maakt het jezelf een stuk makkelijker om de volgende redenen:

 • Je hoeft geen collectie munten te bezitten om voor de hele dag te betalen.
 • Je betaalt nooit meer te veel. Je kunt de app uitschakelen op het moment van vertrek.
 • Je voorkomt dure parkeerboetes
 • Je bespaart tijd doordat je met sommige parkeer apps van tevoren een plek kunt reserveren

Hoe betaal ik voor mijn parkeer app?

Wil je kunnen betalen in je parkeer app, dan dien je doorgaans gebruik te maken van een Mastercard of Visa creditcard. Hoewel je de parkeer apps downloadt via de Appstore of Google Play Store, de betalingen verlopen niet via Google Pay of Apple ID.  Alternatieve mogelijkheden zijn bij sommige parkeer apps automatisch incasso via je bankrekening of betaling via PayPal.

Prepaid cards gebruiken voor parkeren

Creditcards zijn niet voor iedereen weggelegd of wil zijn bankgegevens koppelen aan een parkeerdienst via iDeal. Om toch op een veilige manier te betalen voor parkeren, is het gebruik van een prepaid Mastercard card aan te raden. Ga je niet zo vaak weg met de auto dan is biedt een eenmalige Virtual Black Card uitkomst. Ben je van plan om de komende tijd er vaker op uit te gaan, dan is een opwaardeerbare Virtual Green Card heel handig.

Parkeer App met Prepaid Card

 

Lees hieronder verder om erachter te komen hoe je een prepaid kaart gebruikt om te betalen in je parkeer app.

Betaal Park Mobile zonder creditcard of iDeal, maar met een prepaid card

Hierboven hebben we een aantal parkeer apps genoemd. Voor dit voorbeeld hebben we gekozen voor Park Mobile. Met deze app kun je heel eenvoudig locaties reserveren binnen Nederland. Ga je deze zomer naar het buitenland dan is EasyPark een goed alternatief.

Allereerst dien je de Park Mobile parkeer app te downloaden via de App Store of Google Play Store en te installeren op je smartphone. Heb je je account aangemaakt, dan kun je de volgende stappen volgen om je Prepaid Mastercard toe te voegen.

 1. Open de Park Mobile-app
 2. Selecteer het account icoon rechtsonder
 3. Scroll naar de sectie “Financieel”
 4. Kies “Betaalmethode”
 5. Selecteer vervolgens “Creditcard”
 6. Voer de kaartgegevens in van je prepaid card
 7. Selecteer nu “Pre-autorisatie bevestigen”
 8. Na bevestiging is de prepaid card zichtbaar als huidige betaalmethode

Je kunt nu de parkeeractie starten door linksonder het Parkeericoon te selecteren.

Overzicht

Voor een ieder die zonder al te veel problemen een parkeeractie willen starten, zijn parkeer apps een uitkomst. Het is verstandig om te kijken naar je parkeeractiviteiten voor het gebruik van een app. Je kunt namelijk niet elke locatie dezelfde app gebruiken, en sommige zijn ook duurder dan de andere.

Voor mensen die geen creditcard hebben of hun bankrekening willen koppelen voor een automatisch incasso is er een alternatief. Met gebruik van een prepaid card kun je toch gebruik maken van een parkeer app zonder dat je “echte” bankgegevens hoeft te delen.