voordelen van een prepaid debit card

Het gebruik van Prepaid debit card groeit snel. Om je een idee te geven, in 2003 is er ongeveer € 1 miljard opgewaardeerd op prepaid kaarten, in 2012 is dit bedrag gegroeid naar bijna € 65 miljard. De verwachting is dat dit jaar de € 100 miljard grens wordt gehaald. Overweeg je zelf ook een prepaid debit card aan te schaffen, neem dan de volgende 7 punten in overweging.

1. Efficiënt budgetteren

Heb je moeite met het onder controle houden van je uitgaven? Dan kan een prepaid debit card een schot in de roos zijn. Waarom? Bij prepaid kaarten is er geen manier om meer te besteden dan dat je tot jouw beschikking hebt, roodstand is simpelweg niet mogelijk. In feite zijn ze ideaal voor ouders die hun kinderen (digitaal) zakgeld willen geven, zonder de mogelijkheid om te veel te uit te geven.

2. Geen debetrente

Sta je wel eens een paar Euro rood op jouw bankrekening en ben je geschrokken van de bijkomende kosten? Bij de meeste prepaid kaarten is roodstand niet toegestaan, waardoor er geen extra kosten voor debetrente in rekening gebracht kan worden.

3. Privacy

Je kunt een prepaid card gebruiken zonder enige koppeling van persoonlijke informatie, omdat jouw informatie niet zal worden opgeslagen in een database. Daardoor is de kans zeer gering dat je identiteit in gevaar wordt gebracht voor fraude en andere zaken. Ben je BKR geregistreerd? Je kunt zonder problemen een prepaid card aanvragen en gebruiken.

4. Debit Card opwaarderen

Prepaid debit cards kunnen doorgaans online opgewaardeerd worden, waardoor je niet elke keer naar de winkel hoeft om je kaart op te waarderen. Prepaid Gift Cards zijn overigens maar eenmalig op te waarderen, dus is opwaarderen niet nodig.

5. Geld opnemen bij de bank

Is het nodig om een paar Euro van de kaart te op te nemen, omdat een winkel geen prepaid debit card accepteert? Heb je een prepaid card met PIN, dan moet het mogelijk zijn om geld op te nemen bij een bank. Houdt rekening met mogelijke bijkomende kosten. Het is overigens niet altijd mogelijk om geld op te nemen zoals bij Gift Cards, dus kijk goed naar de functionaliteiten van de kaart.

6. Minder problemen bij kredietaanvraag

Wil je binnenkort een lening aanvragen bij een geldverstrekker? Alle aankopen die gedaan zijn met een prepaid card komen niet naar voren bij een krediet check. Dit betekent dat het makkelijker zal zijn om een lening aan te vragen, aangezien jouw uitgavegeschiedenis niet inzichtelijk is voor derden.

7. Direct deposito

Beschik je niet over een bankrekening, maar wil je wel graag je salaris ontvangen? Prepaid cards zijn een oplossing voor mensen die graag hun salaris of andere betalingen direct gestort krijgen op hun account zonder tussenkomst van een bank.

Virtual Green Card

  • Opwaardeerbaar
  • 0,2% van jouw uitgaven doneren wij aan CO2 reductie projecten
  • 3 jaar geldig
  • Wereldwijd geaccepteerd
  • Eerste 2 maanden gratis
Account aanmaken

Lees meer

Sustainable Virtual Mastercard Card - Duurzaamheid