Ideeën voor een zakelijk duurzaam cadeau in 2022

Het is geen geheim dat de wereld om ons heen lijdt onder onze eenmalig gebruikscultuur die meer draait om gemak dan om duurzaamheid. Maar als we een einde willen maken aan de klimaatverandering en ervoor willen zorgen dat we onze planeet niet onherstelbaar beschadigen, moeten we allemaal enkele veranderingen doorvoeren.

Duurzaam cadeauNu meer bedrijven zich realiseren dat ze een maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om afval te verminderen, meer te recyclen en over de hele linie duurzame praktijken toe te passen, denk je misschien na over hoe je jouw bedrijf milieuvriendelijker kunt maken.

Het klinkt misschien overweldigend, maar alle veranderingen die je aanbrengt, hebben een positieve impact op het milieu; van het overschakelen op zonne-energiebronnen tot het zorgen dat alle relatiegeschenken plasticvrij zijn of gemaakt zijn van gerecyclede materialen.

Veel bedrijven kopen cadeaus voor goed presterende werknemers of geven producten weg aan het publiek als promotiemiddel. Je kunt dus klein beginnen door over te stappen op milieuvriendelijke relatiegeschenken, voordat je enkele van de grotere veranderingen doorvoert om groener te worden.

Wat zijn enkele ideeën voor een duurzaam cadeau in 2022?

De beste milieuvriendelijke cadeaus zijn volledig plasticvrij of gemaakt van gerecyclede materialen, en kunnen items bevatten zoals virtuele cadeaubonnen, bamboe koffiekopjes, composteerbare telefoonhoesjes, duurzaam briefpapier en biologisch afbreekbare tassen.

Ethisch verantwoorde artikelen zoals toiletartikelen, kleding en losse thee kunnen ook geweldige duurzaam cadeau zijn.

Als dat niet genoeg is om je te inspireren, lees dan verder voor onze volledige lijst met milieuvriendelijke cadeau-ideeën.

Plasticvrije geschenken

Een van de beste manieren om duurzamer te zijn, is door plastic helemaal te vermijden. En er zijn tal van plasticvrije artikelen die geweldige relatiegeschenken zouden zijn.

Digitale cadeaubonnen

Het is zakelijk verstandig om de inspanningen en het talent van uw medewerkers te erkennen. Het verhoogt het moreel van het personeel en stimuleert de productiviteit, bijvoorbeeld door topverkopers te stimuleren.

Een cadeaubon is een geweldige manier om de prestaties van een werknemer te belonen, aangezien ze kunnen kiezen wat ze voor zichzelf willen kopen, in plaats van iets te ontvangen dat mogelijk op een vuilstortplaats belandt.

Maar in plaats van te kiezen voor de fysieke cadeaubonnen die je in winkels kunt kopen, kies je voor een virtuele cadeaukaart om plastic afval te verminderen.

Herbruikbare drankverpakkingen

Plastic drankverpakkingen hebben ongeveer 450 jaar nodig om te ontbinden. Daarom dragen veel mensen liever hun eigen herbruikbare waterflessen en koffiekopjes bij zich.

Ze kunnen van alles worden gemaakt, inclusief gerecycled plastic, maar het is het beste om voor bamboe of metaal te gaan, omdat er wijdverbreide bezorgdheid bestaat dat gifstoffen uit plastic waterflessen in het water kunnen sijpelen.

Het goede aan het schenken van herbruikbare drankverpakkingen is dat ze kunnen worden voorzien van bedrijfslogo’s en slogans, waarmee u reclame kunt maken voor uw bedrijf.

Composteerbare telefoonhoesjes

Een telefoonhoesje is waarschijnlijk een zeer gewaardeerd relatiegeschenk, aangezien de meesten van ons nu een mobiel apparaat hebben.

Jaarlijks worden er miljarden plastic telefoonhoesjes verkocht. Er zijn nu echter ook veel duurzame opties beschikbaar.

Het is waar dat telefoonhoesjes gemaakt van gerecycled plastic afval kunnen verminderen, maar een composteerbare hoes is beter omdat het toekomstig afval kan voorkomen.

Net als herbruikbare drankverpakkingen, zijn ze een geweldig marketinginstrument, omdat ze kunnen worden gebruikt om reclame voor uw bedrijf te maken.

Duurzaam cadeau gemaakt van gerecyclede materialen

Of het nu gaat om plastic flessen, yoghurtpotjes of polyester, items gemaakt van gerecyclede materialen zijn perfect om duurzaam cadeau te doen.

De volgende gerecyclede cadeau-ideeën zouden je genoeg inspiratie moeten bieden.

Duurzame elektronica

Elektronisch afval bevat giftige stoffen, zoals lood, arseen, kwik en cadmium, die in het grondwater kunnen sijpelen en dieren kunnen schaden, evenals de atmosfeer kunnen beschadigen bij blootstelling aan hitte.

Gelukkig is er tegenwoordig volop duurzame elektronica te koop voor relatiegeschenken. Hier zijn enkele voorbeelden:

Koptelefoon

Het schenken van een koptelefoon kan vooral handig zijn voor werknemers die veel moeten bellen voor hun werk. Maar of ze nu zakelijk of persoonlijk worden gebruikt, milieuvriendelijke hoofdtelefoons hebben de toegevoegde bonus dat je weet dat je een klein beetje doet voor het milieu.

Duurzame koptelefoons zijn er in vele vormen, van draadloze oordopjes gemaakt van duurzaam bamboe tot over-ear koptelefoons gemaakt van gerecyclede materialen.

Horloge

Duurzaam cadeauAls je iemand echt wilt trakteren, kan het perfecte cadeau een horloge zijn. Misschien heeft een van je medewerkers zijn verkoopdoel meerdere keren achter elkaar gebroken. Of misschien wil je jouw waardering tonen aan een trouwe klant.

Wat de reden ook is, je kunt ze nu bedanken met een overdadig cadeau terwijl je vasthoudt aan het groene ethos van jullie bedrijf.

Zoek bij het winkelen voor milieuvriendelijke horloges naar horloges die zijn gemaakt met gerecyclede of duurzame materialen door een Fairtrade-bedrijf.

Oplaadpad

Aangezien elektronica zo’n groot deel van ons dagelijks leven uitmaakt, is een milieuvriendelijk draadloos oplaadstation een geweldig duurzaam cadeau.

Om maximale bruikbaarheid te garanderen, is het het beste om er een te kiezen die compatibel is met een breed scala aan apparaten, van iPhones en Androids tot oordopjes en smartwatches.

Ook hier kunnen ze gemaakt zijn van duurzaam bamboe of gerecyclede materialen, zoals plastic flessen en siliconen.

Milieuvriendelijk briefpapier en bureauaccessoires

Groen bureauaccessoires, zoals pennen en notitieboekjes, is ideaal om reclame voor je bedrijf te maken, omdat een logo en andere informatie er gemakkelijk op kan worden afgedrukt.

Ze zijn ook relatief goedkoop, wat betekent dat je in bulk kunt inkopen en ervoor kunt zorgen dat jullie bedrijf door zoveel mogelijk mensen wordt gezien.

Duurzame tassen

Van luxe bagage tot eenvoudige draagtassen die kunnen worden gebruikt om andere geschenken te bundelen, duurzame tassen zijn er in vele vormen, wat betekent dat je er een moet kunnen vinden die past bij jullie behoeften op het gebied van zakelijke geschenken.

Ze kunnen worden gemaakt van een reeks gerecyclede materialen, zoals plastic flessen, yoghurtbekers en polyester.

Sieraden

Als je op zoek bent naar een cadeau dat persoonlijker is, dan zijn sieraden misschien wel het antwoord.

Kettingen en armbanden gemaakt van gerecyclede materialen zoals glas, metaal en leer zijn een attente manier om een ​​klant of medewerker groen te bedanken.

Ethisch verantwoorde geschenken

Bij het winkelen voor duurzame relatiegeschenken is het een goed idee om wat onderzoek te doen naar het bedrijf om er zeker van te zijn dat de materialen die ze gebruiken ethisch verantwoord zijn.

De volgende cadeau-ideeën zijn allemaal voorbeelden van producten die ethisch geproduceerd kunnen worden.

Ethische toiletartikelen

Milieuvriendelijke merken zijn meestal niet verlegen over hun duurzaamheid en zullen hun marketing vaak op dat feit baseren. Dit geldt met name voor beauty merken.

Dit betekent dat het gemakkelijk is om ethisch verantwoorde verwenproducten te vinden om aan uw werknemers, klanten of leden van het publiek te geven.

Veel producten, zoals badoliën, zeep en scrubs, zijn vrij van palmolie en handgemaakt met ingrediënten die lokaal worden ingekocht – dus je steunt lokale bedrijven en bent duurzamer.

Ethische kleding

Fast fashion is een van de belangrijkste veroorzakers van de klimaatcrisis.

Als gevolg van onze ‘wegwerpcultuur’ belandt steeds meer kleding op stortplaatsen en voor veel van deze kledingstukken worden niet-duurzame materialen zoals polyester en viscose gebruikt. Kunststof is in de stof geweven om de duurzaamheid te vergroten, maar dat betekent ook dat het niet biologisch afbreekbaar is en uiterst moeilijk te recyclen is.

Goedkope kleding wordt ook vaak gemaakt in fabrieken in India, China en Vietnam, waar arbeiders beduidend minder worden betaald dan in het VK, in werkomstandigheden die lang niet zo goed zijn.

Dus als je kleding cadeau wilt doen, is het van vitaal belang dat je naast het kiezen van artikelen gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen ook onderzoek doet naar de fabrikant door hun website te doorzoeken of ze op te zoeken in de Good on You.

Thee van verantwoorde herkomst

Net als mode heeft de thee-industrie de reputatie onethisch te zijn. Dit komt doordat theeboeren in landen als India, China, Kenia en Indonesië misbruikt worden door grote bedrijven en ondanks lange werkdagen lage lonen krijgen.

Nu er echter meer bekendheid is over deze problemen, zijn er nu veel ethisch verantwoorde theemerken om uit te kiezen.

Losbladige thee is luxer om cadeau te doen dan theezakjes, maar bij beide soorten kun je kiezen uit verschillende smaken, waaronder ontbijt, oolong, rooibos, chai, groen, fruit of kruiden.

Eetbare milieuvriendelijke geschenken

Eetbare relatiegeschenken kunnen duurzaam zijn, zolang ze ethisch verantwoord zijn, veganistisch zijn of in een plasticvrije verpakking zitten. We hebben hieronder enkele voorbeelden van eetbare geschenken opgenomen.

Snackboxen

Eetbare traktaties voor werknemers kunnen een grote bijdrage leveren aan de motivatie en het moreel van het personeel – en ze zijn relatief goedkoop in aanschaf.

Milieuvriendelijke snackboxen gemaakt van biologisch afbreekbare verpakkingen en ethisch verantwoorde producten bevatten, moedigen uw werknemers ook aan om na te denken over hoe ze duurzamer kunnen leven, en zorgen er ook voor dat u vasthoudt aan uw groene ethos.

Enkele van de items die in deze dozen kunnen worden opgenomen, zijn chocoladerepen, snoep, bananenchips, noten en chips. Een vegan snackbox is nog beter voor het milieu.

Delicatessenpakket

Delicatessenpakket zijn geweldige relatiegeschenken om aan klanten te geven, omdat ze kunnen worden gevuld met een verscheidenheid aan duurzame, luxe producten zoals thee, koffie, warme chocolademelk, kaas, chocolade, fruit, olijven, koekjes, wijn en gin.

We hopen dat deze lijst je wat inspiratie heeft gegeven, maar voordat je begint met het kopen van een duurzaam cadeau, is een laatste ding om te overwegen van welke bedrijven je koopt.

Sommige bedrijven doneren bijvoorbeeld een deel van de opbrengst aan een liefdadigheidsinstelling voor het milieu; of ze zullen hun eigen gratis geschenken toevoegen om duurzaamheid te promoten, zoals zaadpakketten om bloemen te kweken die bijen en vlinders aantrekken.

Je moet ook wat onderzoek doen om er zeker van te zijn dat het bedrijf waarvan je koopt zo duurzaam is als ze beweren te zijn.

Overzicht

Om een ​​einde te maken aan de klimaatverandering en ervoor te zorgen dat we onze planeet niet onherstelbaar vernietigen, moeten we allemaal enkele veranderingen doorvoeren – en dat geldt ook voor bedrijven.

Als je een duurzaam cadeau koopt voor goed presterende werknemers of producten weggeeft aan het publiek, kun je jouw bedrijf milieuvriendelijker maken door kleine veranderingen door te voeren, zoals ervoor zorgen dat je alleen duurzame relatiegeschenken koopt.

Sommige plasticvrije cadeaus die je zou kunnen kopen zijn virtuele cadeaubonnen, herbruikbare drankverpakkingen en composteerbare telefoonhoesjes, terwijl koptelefoons, horloges, oplaadpads, pennen, notitieboekjes, tassen en sieraden allemaal voorbeelden zijn van cadeaus die gemaakt kunnen worden van gerecyclede materialen.

Ethisch verantwoorde zakelijke cadeau-ideeën kunnen toiletartikelen, kleding en thee bevatten, met voedseldozen en -manden die ook een geweldig duurzaam cadeau zijn.

Wanneer je op zoek bent naar milieuvriendelijke geschenken om werknemers, klanten of leden van het publiek te geven, zorg er dan voor dat je ze koopt bij een bedrijf dat zo ethisch is als ze beweren te zijn.